Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasaulio įdomybės: Kinijoje – bėdos dėl „nuogų paskolų“

Kinijoje į internetą pateko apsinuoginusių moterų nuotraukos ir vaizdo įrašai, kurie buvo naudojami kaip paskolos užstatas. 10 GB dydžio dokumente nurodomi daugiau nei 160 jaunų moterų asmeniniai duomenys ir intymios nuotraukos, kurių buvo prašyta pateikti skolinantis iš vienos internetinės paskolų platformos.

Skelbiama, kad tokiomis paskolų platformomis naudojasi vis daugiau kinų, kurie dėl savo sudėtingos situacijos negali pasiskolinti iš tradicinių bankų. Beje, vadinamųjų „nuogų paskolų“ palūkanos gali siekti 30 proc. Pranešama, kad paprastai tokias paskolas ima jaunos, dažniausiai dar studijuojančios merginos.  Jos įspėjamos, kad, laiku negrąžinus pinigų, nuotraukos bus paviešintos.

Programėlė, norintiems atlikti išpažintį

Nuodėmes išpažinti norintiems katalikams Ispanijoje tai padaryti bus daug patogiau: neseniai šalyje atsirado speciali programėlė, padedanti rasti artimiausią kunigą. Programėlė „Confesor GO“ fiksuoja vartotojo buvimo vieta ir nurodo artimiausią kunigą, kuris yra pasiruošęs išklausyti nuodėmes. Programėlė taip pat nurodo trumpiausią kelionės iki kunigo maršrutą.

Vartotojui taip pat pateikiama ir daugiau informacijos apie kunigą, įskaitant jo vardą ir pavardę, gimimo datą, metus, kai jis buvo įšventintas į kunigus, bei Dešimt Dievo įsakymų. Veikiausiai nieko nenustebins tai, kad mintis sukurti tokią programėlę kilo taip pat kunigui – tėvui Ricardo Latorre. Jis tikisi, kad tokia programėlė kitąmet atsiras ir ispanakalbėse Pietų Amerikos šalyse.

Į parlamentą neįleistos dėl per trumpų sijonų

Trečią gruodžio savaitę į Izraelio parlamentą nebuvo įleistos daugiau nei 10 darbuotojų, kurios esą dėvėjo per trumpus sijonus. Tai sukėlė didelį pasipiktinimą ir net nedidelius Kneseto darbuotojų protestus prieš pernelyg griežtas aprangos kodo taisykles.

Moterys teigia, kad Izraelio parlamentas nėra nurodęs, koks sijono ilgis jau yra per trumpas, o naujosios aprangos taisyklės atspindi „bandymą primesti fundamentalistinius standartus“ – tai yra aprangos taisykles žydų ortodoksų moterims, kurių sijonai turi dengti kelius. Izraelio visuomenėje dažnai kyla įtampa tarp ultraortodoksų, kurie reikalauja griežtai laikytis judėjų teisės, ir pasaulietiškų piliečių. Dabartinėje Izraelio vyriausybėje yra trys ortodoksų ir ultraortodoskų partijos.

Popiežių galima pasveikinti ir elektroniniu paštu

Norintiesiems pasveikinti popiežių Pranciškų su 80-uoju gimtadieniu Vatikanas sukūrė specialias elektroninio pašto dėžutes, į kurias galima rašyti aštuoniomis kalbomis, tarp jų ir lotynų. Pavyzdžiui, laiškus lotynų kalba reikėtų siųsti į elektroninį paštą papafranciscus80@vatican.va.

Iš Argentinos kilęs pontifikas jubiliejaus sulaukė gruodžio 16 d., bet, pasak Vatikano, tą dieną jis neišvyniojo dovanų ir nevalgė torto, o po rytinių mišių pasinėrė į kasdienius darbus. O pernai per savo gimtadienį popiežius užpūtė visas 79 žvakes, kurios buvo susmaigstytos į milžinišką citrininį pyragą, pagamintą iš ekologiškų produktų, ir grožėjosi šimtais tango šokėjų, surengusių jam pasirodymą Šv. Petro aikštėje.

Neįprasta Vatikano prakartėlė

Kalėdinę Vatikano prakartėlę šiemet papildė neįprastas elementas – smailė iš vienos iš daugybės bažnyčių ir bazilikų, kurios buvo apgadintos ar sugriautos per Vidurio Italiją šiemet sukrėtusius žemės drebėjimus.

Norčos miesto Šv. Benedikto bazilikos smailė ir šiek tiek nuolaužų guli prie natūralaus dydžio prakartėlės Šv. Petro aikštėje. Vatikano teigimu, prie prakartėlės paliktos aukos bus skirtos sugriautos Norčos bažnyčios koplyčiai atstatyti.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Rekomenduojami video