Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Maisto tinklaraštininkė: lietuviai virtuvėje – konservatyvi tauta

Verslo konsultantė Gintarė Bėtaitė visada mėgo gaminti, o prieš šešerius metus aistra išaugo į populiarumo sulaukusį tinklaraštį. Moteris orientuojasi į sveikai ir greitai gaminamus patiekalus, o savo išbandytais receptais dalysis tik su tv3.lt skaitytojais.

„Nebaigiau jokių kursų, tačiau visada turėjau intuiciją maistui. Kaip ir visi geri dalykai, taip ir tinklaraštis atsirado netyčia“, - išduoda moteris. Ji pasakoja, kad veiklai pastūmėjo draugai, o tai paskatino mokytis naujų technikų ir eksperimentuoti.

Gintarė atskleidžia, kad niekada negamina pagal receptų knygas, nekopijuoja kitų šefų, nebent patiekalas reikalauja preciziškumo ir tikslių duomenų. Ji semiasi naujų idėjų skaitydama įdomias knygas, keliaudama, ragaudama neįprastų skanėstų.

„Mano principas – maistas nėra raketų mokslas, todėl reikia žinoti vos keletą paprastų taisyklių, kad galėtumei gaminti. Kuo mažiau ingredientų, tuo geriau gaunasi. Manau, kad pagal mano receptus gali gaminti nuo paauglių iki žmonių, kurie labai užsiėmę, neturi laiko suktis virtuvėje. Paslaptis? Mano patiekalai sudaryti daugiausiai iš 7-8 ingredientų“, - atskleidžia Gintarė.

Moteris išduoda jau septynerius metus nevalganti mėsos, todėl labai mėgsta gaminti žuvį ir jūros produktus. Tai, pasak Gintarės, vieni dėkingiausių, skaniausių ir vertingiausių produktų. Visgi draugai ir artimieji galėtų patvirtinti, kad Gintarė – didelė mėsos ekspertė, nes niekada neleidžia jai nuolaidžiauti ar pataikauti.

„Mėsos atsisakymas vyko natūraliai – išmokau klausytis savo organizmo. Ir nors gaminti kitiems mėsą nėra lengva, anksčiau ją gaminau labai dažnai. Tuomet vienas mėgstamiausių patiekalų buvo vidutiniškai pagamintas jautienos kepsnys, todėl dabar lengvai galiu identifikuoti mėsos tekstūrą, pasakyti, ar gerai paruošta.

Betgi mano nuostata – apie pagamintą maistą reikia sakyti teisybę ir vengti liaupsių. Sakau draugams: „Jeigu nesakysite tiesos apie mano patiekalą, didelė rizika, kad gausite jį dar kartą“. Tad ypatingai gaminant mėsą esu labai reikli“, - taisykles pasakoja kulinarė. Gaminti mėgstanti moteris pastebi, kad lietuviai – konservatyvi tauta, kuriems mėsa ir bulvės – vienas dažnesnių pasirinkimų. Pasak G. Bėtaitės, tai lemia egzistuojanti nuostata, kad gaminti namie yra brangu ar sunku.

„Tereikia žinių ir kelių derinimo technikų. Svarbiausia, neapsunkinkite savo gamybos, o pasirinkite vos keletą puikių produktų, kad galėtumėte sveikai ir greitai gaminti namie. tv3.lt rasite lengvai paruošiamų, organizmo ir virškinimo neapsunkinančių receptų, kurie pakeis požiūrį į gaminimą ir mitybą”, - sako įdomių receptų autorė.

Rekomenduojami video