Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kremlius: Rusija yra pasiruošusi pokalbiams dėl santykių su JAV normalizavimo

Maskva yra pasiruošusi dialogui su Vašingtonu dėl dvišalių santykių normalizavimo, net jei ir nebus atšauktos Rusijai įvestos sankcijos, antradienį reporteriams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas atsakė į klausimą, ar Rusijai įvestų sankcijų atšaukimas yra būtina išankstinė sąlyga, kad būtų pagerinti Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykiai. Anot atstovo, dvišaliai santykiai šiuo metu pasiekė "žemiausią tašką", tačiau yra "visiškai skirtingų santykių normalizavimo būdų".

"Žinoma, sankcijos - tai itin negatyviai dvišalius santykius paveikiantis elementas, tačiau net ir galiojant sankcijoms, Maskva, be jokios abejonės, džiaugsmingai sutiktų bet kokią dialogo perspektyvą ir yra tam pasiruošusi", - teigė D. Peskovas.

Paprašytas įvertinti kadenciją baigiančio JAV prezidento Barako Obamos (Barack Obama) politikos pasekmes, Kremliaus atstovas pareiškė, kad tai JAV vidaus problema ir "jie nenorėtų į tai kištis".

"Mes tik galime išreikšti apgailestavimą, kad antrosios prezidento B. Obamos kadencijos metu, deja, susidūrėme su precedento neturinčiu ir užsitęsusiu santykių blogėjimu", - kalbėjo D. Peskovas.

Rekomenduojami video