Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainiuose apsistojo Pupų dėdė

Kėdainiai sulaukė žinomo žmogaus – Pupų dėdės, kuris apsistojo prie miesto centre esančios „Maximos“. Praeiviai buvo drąsūs, maloniai jį kalbino, o vienas kitas dosnesnis kraštietis paaukojo pinigų.

Ir dainos, ir istorijos

Žmonės, kurie prie šmaikščiojo keliautojo ėjo būriais, daug klausinėjo apie keliones, glostė tris jo šunis, aukojo pinigų kelionėms, fotografavosi. Paklaustas, kurgi jis su savo kelionių palydovais trimis šunimis žada keliauti toliau, Pupų dėdė (Algimantas Jasiulionis) viltingai pasakojo, jog dabar svarbiausia yra surinkti pinigų, kad galėtų planuoti tolimesnę kelionę.

Keliauja aplink Lietuvą

Tiesa, beveik kiekvienam paaukojusiam, A. Jasiulionis pasakojo savo įspūdžius iš Sacharos dykumos, kurioje jį išgelbėjo lietuviai ir stipri malda, dalino bent po vieną prisiminimo dovanėlę: lipdukus, plakatus, savo kompaktinius diskus. Pupų dėdės automobilis, kuris dabar keliauja aplink Lietuvą, priminė scenos elementą, kurio vis naujus pasirodymus su šunimis, kardais, šarvais, armonika galėjo pamatyti visi norintys. Paskutinį kartą Pupų dėdė Kėdainiuose sakė lankęsis lygiai prieš metus, tad pasiilgęs šio jam mielo kampelio.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video