Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainietė tapo geriausia bariste

„BaxterStorey“ paskelbė 2017-ųjų metų baristų čempionato nugalėtoją. Nugalėtojos karūna šiemet papuošė viename didžiųjų Londono (Anglija) prekybos centrų dirbančios kraštietės Eglės Stukšytės galvą.

Konkurse varžėsi penkios dešimtys baristų, pasižyminčių išskirtiniu talentų, įvertintų tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek visoje Europoje. Susirungė baristos iš įvairiausių regionų – Anglijos, Airijos, Škotijos, Velso ir Briuselio.

Šešiolika geriausiųjų prasimušė į pusfinalius, kurie buvo organizuojami Londone, sausio 18-ąją. Po atkaklios kovos teisėjai išrinko šešis finalininkus, kurie savo žinias ir kūrybingumą demonstravo dešimties minučių pristatyme. Nugalėtoja paskelbus lietuvaitę E. Stukšytę, auditorijoje ilgai netilo ovacijos.

Patirties ir įkvėpimo Eglė sėmėsi iš kelionių į savo pamiltą šalį – Maroką. Ji netgi sukūrė savo vizitine kortele tapusį gėrimą iš marokiškų prieskonių turinčios espreso kavos su kondensuotu pienu.

„Man buvo didelė garbė susitikti su kitais baristomis, kurie sukasi tame pačiame versle. Baristų akademija buvo ypatingai palaikanti, motyvuojanti ir padrąsinanti mus su savo receptais būti kuo kūrybiškesniais. Gaminius, kuriuos sukūriau drąsiai eksperimentuodama receptais, labai gyrė klientai, negailėdami pačių gražiausių žodžių. Labai didžiuojuosi tuo, kad gėrimas, kurį sukūriau pati, paplito visame kavos gėrimų versle. Visa ši patirtis – mano karjeros viršūnė“, – kalbėjo Kėdainių rajone gimusi ir augusi, tačiau emigracijoje ne vienerius metus gyvenanti E. Stukšytė.

 

Rekomenduojami video