Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ką pasėsi, tą ir pjausi

„Šokiruotiems amerikiečiams stebint žinias ir per jų šalį nusiritančią siuntinių su sprogmenimis bangą, jie vėl išmoksta pamoką, kurią Artimieji Rytai jau seniai išmoko iš savo skausmingos patirties – būtent, kad nuolatinis kurstymas žodžiais dažnai veda, greitai ir tragiškai, prie fizinių veiksmų“, – rašė žurnalistė Allison Kaplan Sommer Izraelio dienraštyje „Ha‘aretz“.   

Savo straipsnyje, pavadintame „George`as Sorošas, CNN, Barackas Obama, Hillary ir Billas Clintonai – Donaldo Trumpo pakurstymai virsta realiais grasinimais“, ji paklausė: „Kaip toli nuo prieš H. Clinton nutaikyto šūkio „Uždarykite ją į kalėjimą“ iki šūkio „Susprogdinkite ją!“

Kad tas atstumas nelabai didelis, sutiko ir Austrijos sostinės dienraštis „Standard“. Anot jo, „Hillary ir Billo Clintonų bei Baracko ir Michelle  Obamų adresu išsiųsti paketai su sprogstamaisiais įtaisais. Jie panašūs į tuos, kurie aptikti liberalaus milijardieriaus G. Sorošo bute ir prižiūrint pareigūnams išsprogdinti“.

„Matyt, čia kažkas bus per daug įsiklausęs į D. Trumpą, kuris pastaruoju metu, per kadencijos vidurio rinkimų kampanijas niekuo  nesivaržė.

Pavyzdžiui jis demagogiškai  teigė, jog Kalifornijoje jau būta sukilimų prieš bėglių apgyvendinimą, kad kiekvienam imigrantui demokratai nori duoti po automobilį, kad žmonių karavane, traukiančiame iš vidurio Amerikos per Meksiką link Jungtinių Amerikos Valstijų sienos, pastebėta teroristų iš Artimųjų Rytų, ir taip toliau“, – rašė Vienos dienraštis.

Pasak Maskvos dienraščio „Gazeta“, „negalima nuneigti, kad net tik Clintonai, bet ir Obamos aktyviai prisideda prie demokratų rinkimų kampanijos. Šiai partijai simpatizuoja ir G. Sorošas bei televizijos kanalas „CNN“.

„Vis dėlto tikimybė, kad šie į laiškus įdėti sprogmenys galėtų patekti į adresatų rankas, buvo  nedidelė, kadangi visos siuntos jiems pirmiausia patikrinamos saugumo darbuotojų.

Todėl nusikaltėliams visų pirma rūpėjo žiniasklaidoje sukelti didžiulį rezonanasą, ir tai jiems, be abejo, pavyko“, – teigė Rusijos sostinės laikraštis.

„Dabar, kai daugėja sprogstamųjų užtaisų ir plinta baimė, atėjo laikas Amerikai pabusti ir stotis ant kojų“, – rašė dienraštis „Chicago Sun Times“.

Ir tęsė: „Dar nežinome, kas pasiuntė sprogti galinčius siuntinius vadovaujantiems demokratams ir naujienų kanalams. Tačiau žinome, kad šios paštinės bombos išsiunčiamos tokiu metu, kai turime prezidentą, kuris yra antidemokratiškas, nesąžiningas, demagogišklas ir mūsų demokratijai pavojingas.“

„Prezidentas D. Trumpas naudojasi įniršiu ir baime tam, kad amerikiečius supjudytų.  Demokratijos gynėjams ir patriotams turėtų būti aišku, kad jie negali tik iš šalies stebėti, kaip svarbiems opozicinės demokratų partijos politikams, taip pat ir žiniasklaidos įmonėms, grasinama, o tokius dalykus D. Trumpas praeityje beatodairiškai palaikydavo.

Dabar visų reikalas yra ginti didingą Amerikos paveldą ir įvardyti visus tuos, kurie tą paveldą nori palaidoti“, – tarė vienas iš dviejų didžiųjų Čikagos laikraščių.

Meksikos sostinės dienraštis „Cronica de Hoy“ pažymėjo, kad „D. Trumpas netgi putoja iš pykčio, kai kalba apie migrantus iš centrinės Amerikos, lyg tai būtų ištisai teroristai“.

„Ir jis koneveikia demokratus kaip išdavikus, kurie globoja ateivius nusikaltėlius, kai tuo tarpu jį, D. Trumpą, kritikuojantys žurnalistai, girdi, apie jį skleidžia melagingus prasimanymus.

Bet taip kalbėdamas D. Trumpas labai gerai žino, kokias nuotaikas jis tuomi sukursto ir ką jis paskatina jo vardu veikti. Sprogstamieji užtaisai  siuntiniuose yra tokios sėjos derlius“, – rašė Meksiko miesto laikraštis.

Rekomenduojami video