Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Jungtinės Karalystės prekybos sekretorius: britų verslas „pernelyg tingus ir nutukęs“

Britų verslas „pernelyg aptingo ir nutuko“ naudodamasis ankstesnių kartų sėkme, penktadienį pareiškė Jungtinės Karalystės tarptautinės prekybos sekretorius Liamas Foxas, informuoja BBC.

Pasak sekretoriaus, britų bendrovių vadovus labiau domina golfo žaidimas penktadieniais nei britų prekių eksportas. Todėl Jungtinė Karalystė, L. Foxo nuomone, prarado laisvai prekiaujančios šalies statusą.

Tokie L. Foxo pareiškimai nuskambėjo per renginį, kurį organizavo grupė „Conservative Way Forward“.

Prekybos sekretoriaus nuomone, Jungtinės Karalystės korporatyvinę struktūrą būtina keisti. Verslininkai turi liautis galvoję apie eksportą kaip apie galimybę, metas pažvelgti į jį kaip apie savo įsipareigojimą, teigė pareigūnas.

L. Foxas taip pat sukritikavo britų užsienio reikalų ministerijos darbą: pasak jo, ji daugiau dėmesio skiria diplomatijai nei verslo plėtrai.

Britų vyriausybės spaudos pranešime teigiama, kad L. Foxo pasisakymas atspindi jo asmeninį požiūrį, o ne oficialią poziciją.

L. Foxas tarptautinės prekybos sekretoriaus postą užėmė šių metų liepos 13 dieną. 2010-2011 metais jis ėjo Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriaus pareigas.

L. Foxas – aistringas „Brexit“ šalininkas. Prieš birželio 23 d. referendumą jis aktyviai ragino britus balsuoti už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Rekomenduojami video