Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Jungtinės Karalystės degalinėse trūksta degalų: nuo šiol juos išvežios kariškiai

Degalų krizė tęsiasi – prie degalinių driekiasi kilometrinės eilės, o jose plūstasi įsiutę vairuotojai, kurie net ir pralaukę po kelias valandas lieka it musę kandę. Valdžia ragina žmones nepanikuoti ir sako, kad degalų yra, tik sutrikęs jų tiekimas. Dėl to kurą į degalines vežios net kariškiai.

Jau ketvirtą dieną britų degalinėse – eilės, kuriose po kelias valandas prastovėję žmonės dažniausiai nieko nepeša. Šalies degalinėse – trūksta degalų. Trūkumas toks, kokio britai nėra regėję. O degalų medžioklė, kuri neretai vyksta net apie 4–5 valandą ryto, juos ir piktina, ir varo į neviltį. „Negaliu patikėti. Tai nesąmonė. Mums vis sako, kad nėra jokio degalų trūkumo, bet trūkumas yra, nes visi dabar panikuoja“, – sako vairuotojas David Scade.

 Jam atrina ir kitas: „Buvo labai sunku. Atsikėliau anksti ir pabandžiau ASDOS degalinę. Ten buvo tuščia, tuščios buvo ir dar dvi degalinės. Čia jau ketvirta. Jau beveik visai neturiu kuro ir nežinau, kuo tai baigsis.“

Britų valdžios atstovai nuolat pabrėžia, kad pačių degalų šalyje netrūksta, tik sutriko jų tiekimas į degalines.

Kadangi degalų krizė britus ištiko dėl vilkikų vairuotojų trūkumo, nuo šiol išvežioti degalus į degalines padės šalies kariškiai – iš viso apie pusantro šimto jų.

„Galiu tik dar kartą patikinti, kad turime daugybę degalų. Tačiau žmonės jo perka tiek, kiek anksčiau nepirkdavo. Pagrindinis dalykas, kurį gali padaryti kiekvienas, kad padėtis stabilizuotųsi, tai piltis tik tiek kuro, kiek jo reikia ir tik tada, kai jo reikia“, – teigia aplinkos ministras George Eustice.

Skaičiuojama, kad Jungtinė Karalystė galėtų įdarbinti net apie 100 tūkstančių vilkikų vairuotojų. Jų masiškai trūkti ėmė dėl „Brexito“, pandemijos, užmokesčio sąlygų.

Valdžia prognozuoja, kad degalų krizė nuslops ateinančiomis dienomis, kai žmonės nustos panikuoti ir šluoti degalus. Štai savaitgalį kai kuriose degalinėse pirkėjų srautas buvo išaugęs net penkis kartus. Dabar degalinių apgultis maždaug 40 procentų didesnė nei įprastai. Beje, dėl taip išaugusios paklausos kuro kaina Jungtinėje Karalystėje šoktelėjo į aštuonerius metus neregėtas aukštumas.

Rekomenduojami video