Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
JAV ūkiai sunerimę – nustatyti keli paukščių gripo atvejai

JAV žemės ūkio departamentas (USDA) pirmadienį pranešė aptikęs paukščių gripą dar dviejuose ūkiuose po to, kai praėjusią savaitę paaiškėjo pirmasis atvejis.

Pastarosiomis savaitėmis jau kelis kartus aptikęs virusą tarp laukinių paukščių rytinėje pakrantėje, vasario 9 dieną departamentas pranešė, kad ligą aptiko paukščių ūkyje Indianoje. Pirmadienį pranešta, kad nukentėjo dar du ūkiai Kentukyje ir Virdžinijoje. Valdžios institucijos šiose vietose paskelbė karantiną, paukščiai bus paskersti, kad būtų išvengta galimo išplitimo visoje šalyje, kuri, pasak USDA, yra didžiausia paukštienos gamintoja pasaulyje.

Kol kas liga nenustatyta žmonėms, ir ji nekelia tiesioginės grėsmės visuomenės sveikatai, pranešė valdžios institucijos. Tačiau žemės ūkio sektorius išliks budrus, kad nepasikartotų 2015 m. paukščių gripo protrūkis, paveikęs 211 ūkių 15-oje valstijų, nuo Kalifornijos iki Indianos. Per tą protrūkį buvo paskersta beveik 50 mln. paukščių, jų skerdenos sunaikintos, o kelios šalys sustabdė importą iš JAV. Departamentas įvertino bendrus nuostolius maždaug 3,3 mlrd. dolerių.

Praėjusią savaitę aptikus pirmąjį atvejį Indianoje, Meksika ir Kinija nedelsdamos ėmėsi veiksmų ir apribojo importą iš šios valstijos.

Europa jau patiria paukščių gripo protrūkį – Italijoje paskersta daugiau nei 18 mln. paukščių, Prancūzijoje – maždaug 3 milijonai, pirmieji atvejai ūkiuose buvo nustatyti lapkričio pabaigoje.

Rekomenduojami video