Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
JAV skelbs naujas sankcijas Iranui

Jungtinės Valstijos ruošia naujas sankcijas Iranui. Jau penktadienį gali būti paskelbta apie baudžiamąsias priemones daugiau kaip 20 Irano institucijų ar asmenų, sakė informuoti šaltiniai, kuriais remiasi agentūra dpa.

Aštuonios institucijos ar individai siejami su teroru, dar 17 - su raketų programa. Iranas savaitgalį išbandė vidutinio nuotolio raketą. Tai buvo pirmas toks bandymas nuo Donaldo Trampo (Donald Trump) inauguracijos prezidentu sausio 20-ąją.

JAV vyriausybė dėl raketos bandymo „perspėjo" Iraną jau trečiadienį. Teheranas kaltinimus neigia. Ketvirtadienį D. Trampas pareiškė, jog neatmeta nieko, kaip reakcijos į bandymą.

Naujos sankcijos buvo ruošiamos jau seniai, teigė šaltiniai. Raketos bandymas esą galiausiai paskatino D. Trampą imtis baudžiamųjų priemonių.

Naujos sankcijos gali reikšti griežtesnės JAV linijos Irano atžvilgiu pradžią. D. Trampas jau per rinkimų kampaniją aštriai kritikavo tarptautinį susitarimą su Teheranu. Jame Iranas įsipareigojo apriboti savo branduolinę programą ir mainais už tai sulaukė sankcijų sušvelninimo.

Informuotų šaltinių duomenimis, naujos baudžiamosios priemonės sudėliotos taip, kad tai nebūtų nusižengimas 2015 metų branduoliniam susitarimui.

Rekomenduojami video