Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Japonijoje per pandemijos temdomą Naujųjų metų aukcioną tunas nupirktas už 145 tūkst. dolerių

Už 145 tūkst. JAV dolerių tradiciniame Tokijo Naujųjų metų aukcione tuną įsigijęs pirkėjas trečiadienį sakė tikįs, kad pirkinys „praskaidrins“ COVID paveiktus 2022-uosius.

Didžiausia kaina, sumokėta už tuną per pirmąjį metų aukcioną Tokijo „Toyosu“ žuvų turguje, krinta jau trečius metus iš eilės, paklausą paveikė pandemija.

16,88 mln. jenų, kurias už didžiulį paprastąjį tuną trečiadienį kartu sumokėjo restorano operatorius ir didmenininkas, yra gerokai mažesnė kaina nei 2019 metų 333,6 mln. jenų rekordas.

Pirmasis metų tuno aukcionas „Toyosu“ turguje yra atidžiai stebima tradicija, kasmet pritraukianti būrį žuvų didmenininkų. Pasiūlymų dalyviai kartais sumoka didžiulę sumą, kad tik laimėtų aukščiausios kainos tuną, nes tai, manoma, atneša sėkmę ir suteikia pirkėjui daug reklamos.

Trečiadienį už didžiausią kainą parduota 211 kilogramų žuvis buvo sugauta prie šiaurinio Japonijos Aomori regiono, garsėjančio kokybiškais tunais, ir atiteko Michelino žvaigždutėmis įvertintų sušių restoranų operatorei „Onodera Group“ ir Japonijos didmenininkui „Yamayuki“.

Po kelių valandų, kai baigėsi anksti rytą vykęs aukcionas, prizinė žuvis buvo pristatyta į „Onodera“ valdomą restoraną prabangiame Tokijo Omotesando rajone ir ten viešai supjaustyta.

„Dalyvavau aukcione, nes tikėjausi laimėti didžiausios kainos tuną, laikomą nešančiu sėkmę, ir patiekti jį savo klientams, kad šiek tiek praskaidrinčiau ateinančius metus, nes mūsų pasaulį ir toliau temdo pandemija“, – sakė vyriausiasis virtuvės šefas Akifumi Sakagami.

Jis pridūrė, kad tunas bus siūlomas klientams tiek Japonijoje, tiek įmonės restoranuose užsienyje, įskaitant Havajus, Niujorką ir Los Andželą.

Kąsnelio nekantraujantys sušių entuziastai rinkosi prie prabangaus Tokijo restorano laukti tuno. 78 metų Junko Kawabata sakė atlėkusi iš namų Rytų Tokijuje, norėdama paragauti aukščiausios kainos laimikio. „Labai mėgstu tuną, – sakė ji, išdidžiai laikydama bilietą su numeriu, rodančiu, kad ji bus pirmoji aptarnauta klientė. – Nekantrauju suvalgyti gabalėlį“.

Rekomenduojami video