Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Japonams siūlo naudotis augintinių krematoriumu, o žmonių pelenus išbarstyti oro balionu

Japonijos gyventojai senėja, bet tai reiškia, kad laidojimo paslaugų verslas klesti. Statistika rodo, kad ši tendencija išsilaikys dar mažiausiai 20 metų. Nepaisant to, laidojimo paslaugų ir technologijų mugė Tokijuje virto įspūdingu reginiu. Ten galima pamatyti ir mobilųjį krematoriumą, ir įrangą, galinčią išbarstyti mirusiojo pelenus iš oro baliono.

Ketvirtoji kasmetinė laidojimo paslaugų ir technologijų paroda pristato net 344 kompanijų naujausią įrangą ir išradimus, turinčius padėti japonams iškeliauti į anapilį. Pačios mugės statistika rodo, kad per 4 metus dalyvių skaičius padvigubėjo.

Parodoje savo paslaugas pristato ir augintinių laidojimo kompanijos. Milžiniškuose Japonijos miestuose atsisveikinti su gyvūnais nėra paprastas dalykas, todėl, pavyzdžiui, „Santoy“ kompanija sukūrė mobilųjį gyvūnėlių krematoriumą bei siūlo kitas laidojimo paslaugas.

Žmonėms, kurie nėra prisirišę prie žemiško gyvenimo, o gal tiesiog nebeturi jais besirūpinančių palikuonių, ar giminių, parodoje siūlomas itin originalus laidojimo būdas – vienkartinis pelenus labai aukštai ore pats išbarstantis oro balionas.

Rekomenduojami video