Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Italijoje sulaikytas islamo mokytojas, skatinęs vaikus tapti mirtininkais

Pietryčių Italijos Fodžos mieste sulaikytas islamo centro lyderis, skatinęs vaikus tapti teroristais, antradienį pranešė vietos policija.

Egipte gimęs, tačiau Italijos pilietybę turintis ir Italijos pilietę vedęs vyras kaltinamas sąsajomis su ekstremistine grupuote „Islamo valstybė“ (IS) ir teroristinės propagandos skleidimu, sakoma policijos pranešime.

Pasak pareigūnų, jis siekė indoktrinuoti „labai jaunus antros kartos imigrantus“, centre lankiusius islamo religijos pamokas.

„Raginu jus kovoti su netikinčiaisiais, kapoti jų galvas kardais, sprogdinti jas sprogmenų diržais“, - taip ir panašiai, remiantis naujienų agentūros ANSA matytais tyrimo dokumentais, vaikams kalbėdavo mokytojas.

Įtariamojo vadovaujamas centras uždarytas.

LaPresse/Scanpix nuotr.

Šis islamo centras jau buvo atsidūręs kovos su terorizmu pareigūnų akiratyje, kai liepą buvo sulaikytas kadaise jame lankęsis čečėnų kovotojas.

Šis čečėnas, kaip teroristinės grupuotės „Kaukazo emyratas“, narys 2014-aisiais dalyvavo Grozno mokyklos puolime, per kurį žuvo 19 žmonių, ir kovojo IS gretose Sirijoje.

Rekomenduojami video