Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Indija atsisako kontraversiškos žemės ūkio rinkos reformos

Po beveik metus trukusių protestų Indija ketina atsisakyti kontraversiškos žemės ūkio rinkos reformos. Tai penktadienį paskelbė ministras pirmininkas Narendra Modis.

Tūkstančiai ūkininkų beveik metus laiko rengė protestus prie sostinės Naujojo Delio ir tuo metu gyveno ten palapinėse. N. Modis dabar paragino juos grįžti į savo ūkius. Šie protestai buvo laikomi viena didžiausių krizių jo vyriausybei.

Žemės ūkis Indijoje yra neefektyvus, todėl daug kas mano, kad reikalingos reformos. Tačiau ši tema politiškai kebli, nes daugiau kaip pusė žmonių gyvena iš žemės ūkio – dauguma yra smulkieji ūkininkai.

Vyriausybė anksčiau argumentavo, kad reforma leis ūkininkams daugiau uždirbti, tačiau jie būgštauja, kad bus kaip tik priešingai. Įstatymai, kurių dabar ketinama atsisakyti, leidžia įmonėms paprasčiau pirkti produkciją tiesiogiai iš ūkininkų. Iki šiol Indijoje grūdai daugiausiai buvo pardavinėjami valstybės organizuojamuose dideliuose turguose, kuriuose dalyvaudavo tarpininkai ir kuriuose būdavo užtikrinama minimali kaina.

Vyriausybė nesėkmingai mėgino įtikinti ūkininkus, kad reforma jiems išeis į gera. Netrukus dviejose Indijos valstijose – Utar Pradeše ir Pandžabe – vyks rinkimai, kuriuose N. Modžio induistų nacionalistų partijai teks susidurti su stipria regionine konkurencija.

Rekomenduojami video