Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Geriausių dainų albumą pristačiusi Jurga namie jau numatė vietą patefonui

Atlikėja Jurga sako, kad geriausių dainų albumas – lyg jos dienoraštis, o kiekvienas kūrinys žymi tam tikrą gyvenimo etapą. „Lietuviai nesigiria, tai dabar labai sunkus momentas, bet žinau, kad čia viskas gerai”, – pristatydama naują albumą Knygų mugės „Muzikos salėje” juokėsi Jurga. 

Geriausi atlikėjos kūriniai sugulė į dvigubą vinilo plokštelę ir kompaktinį diską „Ten, kur tu – geriausios dainos“, kur galima rasti ir bene labiausiai klausytojų mėgstamą – „Nebijok”.

„Su „Nebijok” turėjome įtemptus santykius, net vieną kartą paėmiau kitos dainos aranžuotę ir ant jos sudainavau šią dainą, ir man patiko. Jeigu toje dainoje yra kažkas, ką žmonės gali pasiimti, labai džiaugiuosi, tai man yra prizas. Pati keliolika metų visomis dainomis bandau „nebijoti”, nes tai akistata su savo baimėmis, tarp kurių ir scenos baimė. Kažkada buvau išgąsdintas vaikas”, – sako Jurga.

Pasak atlikėjos, geriausias būdas įveikti baimę – būti nuoširdžiam. Nuo 2005-ųjų septynis albumus išleidusi dainininkė sako, kad jos kelias yra nuolatinė kova su savimi ir su publikos įsitikinimais, o viskas pavyksta tik tada, kai tiksliai žinai, kokia idėja verda galvoje ir gali už ją pastovėti.

Pirmąją savo vinilo plokštelę Jurga išleido dar 2010-aisiais, namie turi kitų atlikėjų vinilų, tačiau jos namuose iki šiol nėra patefono. Tiesa, pridūrė, kad jam jau yra paruošta vieta, o netrukus atkeliaus ir pats įrenginys. Dainininkei patefono klausymas – lyg meditacija.

Geriausių dainų rinkinį pristačiusi atlikėja jau turi minčių ir dėl naujo albumo.

„Su kiekvienu nauju kūriniu jaučiu atsakomybę žengti į priekį, iš muzikos siekiu gauti harmoniją bent trims minutėms, nes aplink daug triukšmo”, – sako Jurga ir priduria, kad būsimame albume susipins jos grožio paieškos ir ritmas.

Rekomenduojami video