Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Eurovizijos“ „Facebook“ paskyroje – neįtikėtinas I. Zasimauskaitės dainos populiarumas

Antradienį Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė įveikė pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio barjerą ir pelnė kelialapį į didįjį finalą. „Eurovizijos“ dainų konkurso oficialioje „Facebook“ paskyroje – daug Lietuvai žadanti statistika: iš visų pirmojo pusfinalio dalyvių I. Zasimauskaitės atlikta daina sulaukė daugiausiai peržiūrų ir pasidalijimų. Vos pasibaigus pirmajam pusfinaliui, lietuvės dainos patiktukų (angl. likes) skaičius penkis kartus viršijo artimiausio konkurento Čekijos atstovo patiktukų skaičių.

Žmonių palaikymą I. Zasimauskaitė jaučia kiekviename žingsnyje – tiek Lisabonoje, tiek dar būdama Lietuvoje. Sėkmės ir stiprybės vykstant į „Eurovizijos“ konkursą linkėjo net Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. Būtent prezidento meilės istorija įkvėpė Ievą šiam pasirodymui.

„Sunku išreikšti tuos asmeninius jausmus ir tikrai be galo tiek aš, tiek Alma esame sujaudinti ir dėkingi. Sunku išreikšti viską žodžiais, ką jauti viduje. Mano gili padėka ir pagarba Ievai už tos dainos išpildymą“, – linkėdamas I. Zasimauskaitei sėkmės sakė V. Adamkus.

Nuolat besišypsanti ir vietoje nenustygstanti Ieva prieš konkursą – susikaupusi ir rami. Jos netrikdo nei aplinkinis šurmulys, nei trumpėjantis laikas iki lipimo į sceną.

„Įdomiausia, kai aš nueinu pas ją <į sceną>, galėtum pagalvoti, kad kelis kartus kartojant tą patį turėtų atsirasti robotizmas ar kažkokia motorika. Tačiau kiekvieną kartą jos akys pilnos jausmo“, – apie patirtį scenoje pasakoja atlikėjos vyras Marius Kiltinavičius.

I. Zasimauskaitė Lisabonoje sulaukia palaikymo ir iš žiniasklaidos atstovų. Žurnalistai beveik vienbalsiai sutaria – Ieva verta būti geriausiųjų dešimtuke.

Rekomenduojami video