Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Estijos URM: išvados dėl MH17 padės atverti akis

Estijos užsienio reikalų ministras Jurgenas Ligis tikisi, kad tyrėjų paskelbtos išvados apie virš Ukrainos numuštą Malaizijos oro linijų lėktuvą sumažins sankcijas Rusijai norinčių panaikinti entuziastų gretas.

Estų diplomatijos vadovo teigimu, nors padėtis separatistų valdomoje rytinėje Ukrainos dalyje nesikeičia, Vakarų šalyse atsiranda norinčių sugrįžti prie įprastinių santykių su Rusija.

„Tikiuosi, kad ši (ataskaita, – ELTA) atvers akims kai kuriems ir sankcijų panaikinimo klausimą padarys nepopuliarų“, – teigė Vilniuje viešintis J. Ligis.

Praėjusią savaitę tarptautinė tyrėjų grupė paskelbė, kad Malaizijos oro linijų MH17 reiso lėktuvą 2014 m. numušė „Buk“ sistemos raketa, kuri buvo paleista iš prorusiškų separatistų valdomos teritorijos Rytų Ukrainoje. Raketinis kompleksas separatistus pasiekė iš Rusijos ir po šūvio buvo išgabentas atgal į Rusiją. Aviakatastrofos metu žuvo visi 298 lėktuvu skridę žmonės.

Po incidento ES sugriežtino ir įvedė ekonomines sankcijas Rusijai. Vakarų šalys Maskvą kaltina Donecko ir Luhansko regionų separatistų rėmimu, Rusija šiuos kaltinimus atmeta.

Rekomenduojami video