Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Danija atveria kone viską – išskyrus diskotekas

Danija toliau laisvina ribojimus. Nuo penktadienio šalyje duris atvers kone visos iki šiol dar uždarytos laisvalaikio įstaigos – išskyrus naktinius klubus ir diskotekas. Dėl to vyriausybė susitarė su parlamento partijomis.

Sąlyga atsivėrimui yra distancijos laikymasis, daug kur – ir koronaviruso pasas, kuriame yra žyma apie neigiamą koronaviruso testą, vakcinaciją ar persirgtą infekciją.

Restoranai, barai, sporto klubai ir daugelis kitų įstaigų atsidarė jau anksčiau. Didelė dalis Danijos moksleivių yra grįžę į mokyklas. Dabar kontaktines paskaitas atnaujins ir universitetų studentai. Tas pats galioja vakarinių ir muzikos mokyklų moksleiviams.

Vėl galės dirbti prieš kelis mėnesius užsidariusios saunos, baseinai, zoologijos ir pramogų parkų vidaus erdvės. Vėl galimos sporto, laisvalaikio ir draugijų veiklos. Be to, trimis etapais – iki rugpjūčio 1-osios - į savo darbo vietas grįš visi iš namų dirbantys Danijos gyventojai.

Švelninant ribojimus, koronaviruso skaičiai Danijoje pastaruoju metu vėl auga, tačiau ir toliau yra santykinai maži ir santykinai stabilūs.

Rekomenduojami video