Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
D. Trumpas: sankcijos Rusijai liks nepakeistos

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas patikino, kad Jungtinių Valstijų pozicija dėl sankcijų Rusijai yra aiški ir nekintanti – sankcijos Rusijai liks nepakeistos.

Taip Jungtinių Valstijų prezidentas reagavo į Baltuosiuose rūmuose viešinčio Italijos premjero Giuseppe Conte pareiškimą, kad su Rusija reikėtų palaikyti dialogą, o Italija jam atvira.

Italijos premjeras pareiškė suprantąs, jog sankcijos Rusijai negali būti panaikintos per naktį, tačiau Italija esą stebės, kokį poveikį sankcijos galėtų turėti verslui, turinčiam ekonominių ryšių su Italija.

Jungtinių Valstijų prezidentas atsakė, kad dėl sankcijų JAV pozicija tvirta – jos liks nepakeistos. D. Trumpas pridūrė, kad planuojamas Transadrijos dujotiekis mažintų jos įtaką Europoje ir ragina Italijos premjerą spartinti statybų procesą.

„Sankcijos Rusijai liks tokios, kokios yra. Kalbant apie Transadrijos dujotiekį, aš norėčiau pamatyti konkuruojantį dujotiekį. Taigi, pone premjere, tikiuosi, esate pasirengęs jį pastatyti. Mes jau kalbamės su Europos Sąjunga (ES) apie 9–11 uostų įrengimą, už kuriuos jie patys sumokės, kad galėtume gabenti savo pigias dujas į įvairias Europos dalis ir taip sukurti didesnę konkurenciją. Tačiau sankcijos Rusijai liks tokios, kokios jos yra“, – sakė D. Trumpas.

Rekomenduojami video