Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
D. Trampas per pokalbį telefonu su Australijos premjeru nesusivaldė

Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump), pasak „Washington Post", per pokalbį telefonu su Australijos premjeru Malkolmu Ternbulu (Malcolm Turnbull) nesusivaldė. Valandą turėjusį trukti pokalbį jis staiga nutraukė po 25 minučių, rašo laikraštis, remdamasis šaltiniu Baltuosiuose rūmuose.

Per pokalbį prezidentas ypač piktinosi dėl JAV įsipareigojimo iš Australijos stovyklos Papua Naujojoje Gvinėjoje priimti 1 250 pabėgėlių. Šį Barako Obamos (Barack Obama) prezidentavimo metais pasiektą susitarimą D. Trampas pavadino „blogiausiu visų laikų sandoriu".

JAV prezidentas australų premjerui esą sakęs, kad tądien kalbėjo telefonus su keturių šalių lyderiais, tarp jų - Rusijos vadovu Vladimiru Putinu. Tačiau jo pokalbis su M. Ternbulu esą buvęs „neabejotinai blogiausias iš visų".

Paklaustas apie šią laikraščio informaciją, M. Ternbulas nenorėjo jos nei patvirtinti, nei paneigti. Tačiau jis pabrėžė, kad jo šalies ryšiai su JAV yra „labai stiprūs".

Anot „Washington Post", prezidentas jau ir per ankstesnius pokalbius su kitų šalių vadovais nevengė panašaus tono, pavyzdžiui, kalbėdamas su Meksikos prezidentu Enrike Pena Njetu (Enrique Pena Nieto). Tačiau kad jis taip elgėsi su tokios artimos sąjungininkės, kaip Australija, premjeru, yra stebėtina.

Minėtoje stovykloje 2 500 žmonių gyvena apgailėtinomis sąlygomis. Be kita ko, todėl B. Obama pažadėjo pusę jų priimti JAV.

Rekomenduojami video