Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Boliviečiai atsiprašo su apatiniais pavaizduotos Marijos

Praėjusią savaitę keli šimtai boliviečių dalyvavo procesijoje šalies vakaruose esančiame Oruro mieste. Jie ėjo gatvėmis, rankose nešdami gerbiamą Marijos atvaizdą, kurį mėnesio pradžioje vietinė meninkė Rilda Paco panaudojo savo kūrinyje. Jame vaizduodama pusnuogė, raudonais apatiniais ir ilgomis kojinėmis Dievo Motina, aplink kurią su buteliais rankose šoka kostiumuoti žmonės – vyksta kasmetinis karnavalas. Procesijoje su tikinčiaisiais dalyvavo ir Oruro arkivyskupas, meras, gubernatorius.

EPA nuotrauka

Katalikai giedojo ir meldėsi, norėdami atitaisyti Dievo Motinai padarytą skriaudą. Tuo metu menininkė teigia nenorėjusi ką nors savo kūriniu įžeisti, tai paprasčiausias protestas. Pasak R. Paco, karnivalo metu geriama daug alkoholio, įvyksta prievartavimai, smurto aktai. Marija yra motina ir moteris. Šitaip pavaizduota, anot jos, Dievo Motina parodo kaip jaučiasi priekabiavimų ir prievartavimų aukos. R. Paco savo šalyje susilaukė grasinimų teismais ir net mirtimi. Kasmetinis karnavalas UNESCO yra pripažintas žmonijos paveldu.

Oruro mieste 2013 metais Dievo Motinai pastatyta 45 metrų aukščio skulptūra – vos mažesnė už Laisvės statulą Niujorke ar Kristų Atpirkėją Rio de Žaneire.

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

Rekomenduojami video