Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Biržiečių aistros krepšiniui užtenka visiems

Biržai, nuo seno garsėję žaidėjais, treneriais ir kepšinio arbitrais, jau kurį laiką gali džiaugtis ir krepšinio sirgaliais. Lietuvos regionų lygoje žaidžianti Biržų komanda iš kitų išsiskiria jei ne žaidimu, tai bent jau aistringu palaikymu. Triukšmingą atmosferą salėje sukuriantys biržiečiai yra gerai pažįstami ne tik Biržuose, bet ir Pasvalyje. Trys iš jų yra tapę oficialiais aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniaujančios „Pieno žvaigždžių“ komandos sirgaliais.

Ne tik Biržų salė, bet ir „Pieno žvaigždžių“ arena sava jau yra tapusi biržiečiams Ričardui Kučiauskui, Vilgimantui Samukui ir Justinui Dargeliui. Ne pirmą sezoną Pasvalio komandą palaikančią trijulę gerai pažįsta ne tik vietiniai pasvaliečiai, bet ir „Pieno žvaigždžių“ treneriai, personalas. Pernai komandą palaikantiems biržiečiams buvo padaryta didelė nuolaida abonementams, o šiemet - suteikti ir specialūs sirgalių pažymėjimai, suteikiantys teisę į rungtynes patekti nemokamai ir atsinešti palaikymui reikiamą inventorių – dūdas bei būgnus.

„Sykį po apsilankymo Pasvalio baseine su žmona sugalvojome užsukti pažiūrėti krepšinio varžybų. Sėdim, žiūrim krepšinį, bet salėje net nejaukiai tylu, jokio palaikymo. Šalia buvęs žiūrovas turėjo dūdelę, tai paprašiau paskolinti ir pradėjau pūsti. Į tai pirmas sureagavo rungtynių pranešėjas, pareiškęs, kad pagaliau salėje atsirado bent vienas sirgalius. Nuo to viskas ir prasidėjo“, - pasakojo R. Kučiauskas.

Po to prie R. Kučiausko prisijungė ir kiti į krepšinio varžybas Pasvalyje važinėjantys biržiečiai. Trijulė netruko susivienyti su vietiniais sirgaliais. Oficialių ir nuolatinių „Pieno žvaigždžių“ komandą palaikančių fanų klubas dabar iš viso turi aštuonis.

„Mūsų biržiečiai – mylimiausi ir ištikimiausi sirgaliai. Jie visuomet atvažiuoja, palaiko komandą, nepamiršta pasidomėti, kaip sekasi, noriai bendrauja. Daugiausiai tenka bendrauti su Justinu, kuris ne tik aistringai serga už komandą, bet ir dalijasi idėjomis, kaip būtų galima praplėsti sirgalių ratą“, - sakė „Pieno žvaigždžių“ komandos vadybininkė Justina Strelčiūnienė.

Iš Pasvalio kilęs, bet šiuo metu Biržuose gyvenantis J. Dargelis, „Pieno žvaigždes“ palaiko ne tik namų rungtynėse, bet esant galimybei vyksta ir į kitus miestus.

„Teko su komanda svečiuotis beveik visose arenose. Pernai, kuomet Pasvalio komanda žaidė BBL finale, į Jūrmalą komandos palaikyti nuvyko pilnas sirgalių autobusas, bet grįžus ir vėl likome nedidelė saujelė. Šiek tiek keista, kodėl pasvaliečiai vangokai palaiko savo miesto komandą. Juk ne kiekvienas miestas turi LKL žaidžiančią komandą.

Norėtųsi, kad nuolatinių sirgalių ratas plėstųsi ir tą savo pavyzdžiu sieksime padaryti. Kaip pavyzdys galėtų būti gausi ir vieninga Utenos „Juventus“ palaikymo komanda, į kurią galėtų lygiuotis ir „Pieno žvaigždės“, - sakė J. Dargelis.

Ne vieną miestą aplankiusio J. Dargelio teigimu, sirgaliai tarpusavyje nelinkę bičiuliautis.

„Pasitaiko visokių situacijų, bet apsieiname be rimtesnių konfliktų. Buvo sykį varžovų sirgaliai pertraukos metu vėliavą nukniaukę, tad teko eiti aiškintis ir atsiimti. Kartą per nesusikalbėjimą kasininkė bilietus pardavė į sirgalių tribūną. Nueiname, o mūsų vietos – šalia varžovų komandos sirgalių. Teko apsauginio prašyti, kad leistų persėsti kitur. Taip pat yra tekę ne savo noru ir iš ložės varžybas žiūrėti. Eiliniam žiūrovui gal ten viskas puiku – baras ir visa kita. Bet vietos toli nuo aikštės, tad trankyk netrankęs būgnais – nelabai kas ten tave girdės“, - apie pasitaikiusias kuriozines situacijas pasakojo aistruolis.

Kalbinti pašnekovai tvirtino, kad būti komandos fanu yra ne vien tik hobis, bet ir savotiškas darbas, tam tikra atsakomybė. Anot jų, sirgti už komandą reikia ne tik tada, kuomet sekasi. Palaikymas yra dar svarbesnis, kada ne viskas klojasi, kaip norėtųsi. Per rungtynes tenka dirbti tiesiogine to žodžio prasme – mušti būgną, pūsti dūdas, skanduoti.

„Pirmiausia per varžybas turi atlikti sirgaliaus darbą, o tik po to žiūrovo. Po varžybų balsas būna prarėktas ir atsistato tik per kelias dienas. O būna taip, kad atidirbti reikia ir po dvi rungtynes per dieną. Pirmos rungtynės Biržuose su miesto komanda, o vakare tenka skubėti į Pasvalį. Niekas neverčia, bet tas adrenalinas, kurį gauni įtemptose varžybose, kažkaip užkabina. Būna, kad net galvą nuo rėkimo suspaudžia. Bet išsirėki, išsikrauni ir tada visai savaitei ramus. Jei išeina, į varžybas drauge važiuoja ir žmona, tad šis hobis tampa jau kone šeimyninis “, - sakė R. Kučiauskas.

Apie nuoširdžiai sirgalių atliekamą darbą liudija ir pernai J. Dargelio smūgių nebeatlaikęs būgnas. Bet jį klubas suremontavo ir biržiečių sirgalių pamainomis daužomas jis vėl garsiai skamba „Pieno žvaigždžių“ arenoje.

Pasvalio komandą palaikantys fanai iš Biržų tikisi, kad šiemet „Pieno žvaigždėms“ reguliariajame sezone vėl pavyks būti tarp 5-6 stipriausių LKL komandų. Anot jų, nors komandos sudėtis iš esmės pasikeitusi, bet vėl pavyko suburti neblogus žaidėjus. Šiek tiek gaila, kad komandą paliko gerai joje žaidęs biržietis Tomas Lekūnas, taip pat Tomas Galeckas, kurie su biržiečiais sirgaliais nepraleisdavo progos pabendrauti ir pajuokauti. Su fanais visuomet pabendrauja bei naujienomis pasidalija ir komandos terneriai – Gediminas Petrauskas bei Virginijus Sirvydis.

Įsibėgėjus naujajam krepšinio sezonui Biržų krepšinio sirgaliai juokauja, kad šiemet iš viso teks palaikyti net ne dvi, o visas tris krepšinio komandas: pirmiausia RKL kovojančią Biržų komandą, tuomet LKL žaidžiančias „Pieno žvaigždes“, o galiausiai ir visos Lietuvos atstovus Eurolygoje - Kauno „Žalgirį“.

„Biržai visuomet buvo ir bus pirmoje vietoje, bet LKL batalijose sirgsim už „žvaigždes“. Kauno „Žalgirį“ palaikome nuo senų laikų. Juolab kad klube rungtyniauja ir biržietis Erikas Venskus. Mes, vietiniai biržiečiai sirgaliai, juokais jį vadiname savo auklėtiniu, nes daug metų sirgome ir tebesergam ne tik už vyrų, bet ir Biržų sporto centro jaunimo komandas“, - sakė krepšinio fanas R. Kučiauskas.

Simonas Gudas

Rekomenduojami video