Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Armėnijoje pirmalaikiai rinkimai neišvengiami?

Po masinių protestų laikinasis Armėnijos premjeras pareiškė: jeigu politinės partijos susiderės, šalyje gali įvykti nauji rinkimai. Dešimtys tūkstančių žmonių šią naujieną pasitiko džiaugsmingai. 

Trečiadienį Jerevano gatves užplūdo besidžiaugiantys žmonės, kai laikinasis ministras pirmininkas pažadėjo: jeigu politinės partijos nesipriešins, Armėnijoje bus rengiami pirmalaikiai rinkimai.

„Šiandien nenustatome jokių apribojimų politinei darbotvarkei, kaip ir iki šiol. Manau, logiškiausia būtų, jeigu politinės partijos, vadovaudamosis konstitucija ir įstatymais, susėstų diskutuoti. Jeigu jos nuspręs, kad reikia naujų rinkimų ir sutars dėl visiems tinkamos datos, tuomet eisime ta kryptimi“, – sakė laikinasis Armėnijos ministras pirmininkas Karenas Karapetjanas.

Pastarosios savaitės Armėnijoje buvo įtemptos. Šalyje prasidėjo masiniai protestai, kai ilgametis valdžios lyderis, dabar jau atsistatydinęs premjeras, Seržas Sargsjanas pamelavo, kad traukiasi iš pareigų. S. Sargsjanas 10 metų buvo Armėnijos prezidentu. 2015-aisiais po referendumo šalis iš prezidentinės tapo parlamentine respublika, o didžioji dalis vykdomųjų galių perduota premjerui.

S. Sargsjanas žadėjo nesiekti šio posto, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis meluoja. Kai S. Sargsjanas prisiekė parlamente, šalyje prasidėjo protestai, jie didėjo kiekvieną dieną. Pagrindinis jų organizatorius – Nikolas Pašinjanas.

Žmonės tiesiog nebetikėjo S. Sargsjanu, kuris dešimtmetį žadėjo didelių reformų. Valdant prorusiškajam S. Sargsjanui šalyje ėmė klestėti korupcija, o naudos gavo tik saujelė oligarchų.

Nedarbo lygis šalyje siekia apie 18 proc. Skurdo lygis šalyje, Pasaulio prekybos organizacijos duomenimis, siekia 30 proc. S. Sargsjano nebėra, bet lieka klausimas – kas dabar?

armėnija

Rekomenduojami video