12 tūkst. frankų paskelbtame konkurse laimėjo ir patikimą būdą išlaikyti maistą išrado paryžietis Nicholas Appert`as. Jis ne iki galo išvirė maistą, sudėjo jį į stiklainį ir užkimšo kamščiu. Tada stiklainį dar šiek tiek pavirino – taip išstūmė iš jo likusį orą ir sunaikino bakterijas. Vėliau Napoleono armijos daliniai pranešė, kad nė viena porcija iš 18 skirtingų produktų nebuvo sugedusi.
Vienintelė bėda buvo dūžtanti tokių konservų stiklinė pakuotė. 1810 m. anglas Peteris Durandas išrado geležinę skardinę, užlituojamą alavu. Maistas joje buvo konservuojamas tuo pačiu virinimo metodu.
Vos po kelerių metų pradėta masinė konservuoto maisto gamyba, daugiausia tokių produktų suvartojo Britanijos armija ir karinis laivynas. Pradėję valgyti konservuotą maistą, įgulos nariai nustojo sirgti skorbutu.