Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaGamtaKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Gamta
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Žinomas chirurgas kartą per savaitę pasninkauja jau 20 metų

Daug sveikiau, kai miego ir maisto šiek tiek trūksta, nei tada, kai jo – per daug. Taip sako gydytojas Darius Radzevičius ir pasakoja, kokių mitybos principų griežtai laikosi jo šeima. 

„Nesame išprotėję dėl maisto, mes valgome viską, tačiau mūsų šeimoje galioja griežtos taisyklės“, – sako chirurgas, pripažįstantis, kad valgymo įpročiai susiformavo, kai metus gyveno prancūzų šeimoje ir išmoko tos šalies kultūrai įprastos mitybos.

Be to, gydytojas tikina, kad, anot naujausių medicinos mokslo tyrimų, vieną dieną per savaitę trunkantis mitybos ribojimas – labai naudingas sveikatai.

„Taip paskatinama kamieninių ląstelių gamyba, o organizmo savisaugos procesai pradeda veikti gerokai aktyviau“, – savo mitybos prasmingumą aiškina D. Radzevičius.

Ką ir kaip valgo medikų šeima? Ko Jurgita Radzevičienė ieško produktų etiketėse? Ir kodėl vieną savaitės dieną pora, auginanti du mažamečius, atsisako įprasto kalorijų kiekio?

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Stilius“ reportaže.

Rekomenduojami video