Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vietoj raminamųjų – mankšta

Gebėjimas atsipalaiduoti – didžiulė nauda kūnui. Tomis minutėmis raumenys atsikrato įtampos, nuo veido nuslenka nerimo šešėlis.

Dažnai stresą sukelia ir buitinės smulkmenos. Kartais užtenka, kad vaikas išverstų lėkštę sriubos ant drabužių ar nupaišytų paveikslą flomasteriu ant kambario sienos. Tuomet antistresinė mankšta padės nutolti nuo situacijos, o išdykėlis, pamatęs ramiai besimankštinančią mamą, ramiai stebės naujovę.

  • Žvilgsnis į save. Gilus kvėpavimas – tai senas ir patikimas triukas, padedantis nuslopinti nerimą. Juk kai patiriate stresą, pulsas dažnėja, kvėpavimas tankėja. Prisivertusi kvėpuoti lėtai, įtikinsite organizmą, kad stresas po truputį praeina. Giliai ir ramiai kvėpuojant organizmas gauna daugiau deguonies, kuri suaktyvina visų organų veiklą.

Atsisėskite ant grindų sukryžiuotomis kojomis. Pečius lėtai kelkite giliai įkvėpdama ir įtraukdama pilvą. Galvą ir pečius palengva atloškite. Nugara tiesi. Po kiekvieno įkvėpimo ir iškvėpimo vieną dvi sekundes sulaikykite kvėpavimą. Prisiminkite neseniai matytą vasaros peizažą. Giliai kvėpuodama „stebėkite“ jį keliolika minučių. Pajuskite, kaip atsipalaiduoja veido, kaklo, pečių raumenys.

* Žvilgsnis į tolį. Kaire ranka remkitės į grindis, o dešinę iškelkite į viršų ir lenkitės kairėn. Turite pajusti, kaip įsitempia liemens ir nugaros raumenys. Jei darydama šį pratimą žvelgsite pro langą į tolį, nutolsite nuo problemos, kuri sukėlė stresą, nurimsite.

* Įtempti ir atpalaiduoti. Atsisėskite ant žemės sulenktomis kojomis, rankas tieskite į priekį. Tokia poza pabūkite 10–15 sek. Kartodama pratimą kaskart pailginkite jį keliomis sekundėmis. Raumenų įtempimas ir atpalaidavimas nepanaikina streso priežasčių, tačiau padeda atsikratyti įtampos.

* Ištiestais keliais. Atsisėskite ant grindų, kojas ištieskite. Pečius nuleiskite kiek galima žemiau, įkvėpdama šiek tiek pasilenkite į priekį, keliai turi būti ištiesti. Tokia poza išlikite 10–15 sek.

* Atsigulkite ant pilvo, vieną ranką padėkite po galva, giliai kvėpuokite. Laisva ranka paimkite koją arti pėdos ir sulenkusi per kelį traukite sėdmenų link. Stenkitės nekelti nuo grindų klubo ir kelio. Paskui tai atlikite kita koja ir ranka.

* Meditacija namų sąlygomis. Atsigulkite ant nugaros, kojas sulenkite per kelius, pėdas prispauskite prie grindų. Užsimerkite ir giliai kvėpuokite. Pasistenkite, kad atsipalaiduotų visi raumenys. Lengvai pasisukite ant kairiojo šono, rankas padėkite po galva ir įsiklausykite, kaip plaka širdis. Taip pagulėkite bent penkias minutes.

Rekomenduojami video