Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vandens Triušis ragina keistis ir tausoti sveikatą

Ateinančių 2023-iųjų metų simbolis pagal kinų horoskopą yra Vandens Triušis. Ką prognozuoja astrologai? Kaip saugoti sveikatą, kad neužkluptų sunkios ligos? Apie tai „Valstiečių laikraščiui“ papasakojo astrologė Eglė Abalikštienė.

Griaus nusistovėjusius įpročius

„Vandens Triušis turi stiprią intuiciją ir jautrią sielą. Tai supratimo, išklausymo, užuojautos ženklas. Teigiamos savybės: romantiškumas, ištikimybė, altruizmas,  supratingumas, draugiškumas, pasiaukojimas. Neigiamos – bailumas, pedantiškumas, pernelyg didelis rūpinimasis savimi“, – metų simbolį apibūdina astrologė.

Kokius pokyčius, susijusius su psichikos ir kūno sveikata, gali atnešti Vandens Triušis? „Vanduo yra labai nepastovus ir jo būsena nuolat kinta, todėl pokyčiai visose srityse yra neišvengiami. Keisis daug dalykų globaliai, ypač per pirmus tris mėnesius, todėl kiekvieno žmogaus kasdienis gyvenimas taip pat keisis ir ramaus gyvenimo nereikėtų tikėtis. Atvirkščiai, rekomenduotina keistis patiems, priimant reikiamus sprendimus ir naujoves“, – pataria astrologė.

Pokyčių procesas, anot jos, jau prasidėjęs, tačiau 2023-ieji sugriaus nusistovėjusius įpročius ir juos kardinaliai pakeis, todėl reikia pasiruošti staigiems posūkiams ir neprisirišti prie praeities.

Laikas saviugdai ir profilaktikai

Astrologė pataria nuo pat metų pradžios kiekvienam Zodiako ženklui pradėti stiprinti imunitetą: daugiau dėmesio skirti savo gyvenimo būdui, mitybai ir laikytis dienos režimo. Tai pagerins savijautą ir padės lengviau pasiekti užsibrėžtų tikslų.

„Vienas iš pačių svarbiausių dalykų – emocinis stabilumas ir harmonija. Bet kokie kraštutinumai atsilieps sveikatai ir tai gerokai jus išbalansuos. Naudokite savo energiją taupiai, kad pakaktų įgyvendinti savo pačių užmojus“, – sako E.Abalikštienė.

Ji rekomenduoja rūpestingai paskirstyti savo energiją – nepervargti, nepersidirbti, laiku sustoti ir pailsėti. Priešingu atveju gali nukentėti nervų sistema.

Ypatingas dėmesys, anot jos, turi būti skiriamas mitybai, dienos režimui ir mankštai. Į mitybos racioną reikia įtraukti daugiau daržovių ir vaisių, ryte daryti gimnastiką ir pasivaikščioti gryname ore. Kartkartėmis pravartu palepinti organizmą įvairiomis vandens procedūromis, masažais.

Ką pataria planetų padėtis

Kokias tendencijas, veiksiančias kūno ir dvasios sveikatą, rodo planetų padėtis 2023 metais? Kokių ligų saugotis, kaip stiprinti sveikatą?

„Jupiterio planeta, kuri astrologijoje atsako už sėkmę, pasiekimus, laimę, gyvenimo dovanas, 2023 metais vis dar keliaus per  ugningąjį Avino ženklą. Avino ženkle Jupiteris yra labai energingas, iniciatyvus ir pasitikintis savimi. Jis ragina nelaukti „gamtos malonių“, o eiti ir pasiimti savo, būti aktyviems ir parodyti daugiau valios, o kartais ir  agresyvumo. Patarimas šiuo laikotarpiu – objektyviai įvertinti savo jėgas ir resursus, kad nepersitemptume  ir nepervargtume. Nualinus organizmą  galimos nemalonios pasekmės. Antroje metų pusėje Jupiteris pereis į Jautį ir jo energija keisis iš pagrindų.

Nesiimant profilaktinių priemonių sveikatos srityje, gali pasireikšti lėtinės ligos“, – pasakoja astrologė E.Abalikštienė.

„Saturnas 2023 m. keliaus per Žuvų ženklą. Čia jis jaučiasi gana silpnas, todėl laukia ne tik turtingos vaizduotės, supratingumo ir užuojautos, bet ir nusivylimo ir priklausomybių  laikotarpis. Žuvims būdingas jautrumas ir pažeidžiamumas kartu su Saturno santūrumu gali lemti perdėtą santūrumą, neryžtingumą, baimę ir įspūdingą kompleksų sąrašą“, – perspėja astrologė.

Marsas 2023 m. pirmoje pusėje keliaus per Vėžio ženklą, todėl šiuo laikotarpiu bus gana prislopintas. Rekomenduotina vadovautis intuicija ir klausytis savo vidinio balso.

Antroje metų pusėje Marsas pereis į savo stichijos ženklą – Liūtą ir čia labai staigiai atsigaus ir parodys savo prigimtį. Laikas itin palankus veiklai, tikslų siekimui ir lyderystei.

„Tik nepasiduokite emociniam impulsui, kuris gali atnešti nemalonių pasekmių, sutrikdyti sveikatą. Kitaip tariant, nereikia perlenkti lazdos“, – pataria astrologė.

Sveikatos prognozė kiekvienam Zodiako ženklui

Avinas yra pats aktyviausias ir judriausias ženklas, todėl savo energiją naudoja dažnai maksimaliai ir nejaučia ribų, taip pat labai sunkiai išmoksta visavertiškai ilsėtis.

Juos kitais metais gali dažniau varginti galvos skausmai, dėl pervargimo gali kankinti nemiga, o tai gali labai išsekinti organizmą. Reikia tausoti savo sveikatą ir būti maksimaliai atsargiems, jausti ribas, atsargiai elgtis su aštriais daiktais.

Jautis labai mėgsta komfortą, bet linkęs į lėtines ligas, todėl jam rekomenduotina neužleisti ligų ir imtis gydymo pirmiems požymiams pasirodžius. Vienas iš Jaučio malonumų yra skaniai ir daug pavalgyti, todėl jie yra linkę į antsvorį. Norint to išvengti, rekomenduotina kuo daugiau judėti, būti gryname ore, sportuoti  ir maitintis saikingai.

Dvyniai bus jautrūs peršalimo ligoms ir nervų sistemos perkrovai. Rekomenduotina saugotis peršalimo ir streso. Taip pat Dvyniams labai reikia saugoti rankas, pirštus nuo įvairių sužalojimų. Neperkraukite savęs nereikalingu bendravimu, informacija, nepervarkite, nepersidirbkite, produktyviai ilsėkitės, išmokite visur ir visada laiku sustoti.

Vėžio ženklo žmonės  kitais metais gali kentėti nuo įvairių skrandžio negalavimų.

Viena iš dažniausių problemų – nutukimas, todėl Vėžiams yra būtina laikytis režimo, visada laiku pavalgyti ir nepersivalgyti. Per didelis Vėžio jautrumas ir jausmingumas lemia nuotaikų svyravimus, todėl reikia išmokti kontroliuoti savo emocijas ir jausmus. Būtinas visavertis poilsis – gryname ore, geriausiai prie vandens telkinių, ir reguliari mityba.

Liūtai, tikėtina, nesiskųs sveikata, tačiau turi labai saugoti savo širdį ir vengti nervinės įtampos. Šio ženklo atstovų problemos gali laukti, jei jie į gydytojus kreipsis kraštutiniu atveju ir numos ranka į savo sveikatą, todėl patariama rasti laiko profilaktikai.  

Mergelės labiausiai iš visų rūpinasi savo sveikata. Bet dažnai perlenkiama lazda – vartojama per daug vaistų, nesilaikoma dienos režimo, pervargstama, todėl ateinančiais metais laikykitės dienos režimo, nepersivalgykite, kad nesutriktų virškinimo sistemos veikla. Kadangi Mergelės yra labai darbščios, persidirbimas baigiasi įvairiomis nervų sistemos problemomis. Protingai mažinkite darbo krūvį ir skirkite laiko poilsiui.  

Svarstyklės jautrios peršalimo ligoms. Taip pat joms patartina saugoti juosmens sritį. Svarstyklės sunkiai išgyvena vienatvės jausmą, todėl turėtų rasti pusiausvyrą jausmų sferoje, vengti didelio fizinio krūvio, kad nepradėtų varginti nugaros  skausmai. Dar viena iš silpnybių yra persivalgymas, galintis sukelti su tuo susijusias ligas. Rekomenduotina kuo daugiau judėti, sportuoti.

Skorpionai bus imlesni įvairioms infekcinėms ligoms, todėl jiems reiktų imtis visų profilaktikos priemonių, pavyzdžiui, dėvėti kaukes, net jei to ir nereikalaujama. Skorpionai yra labai ištvermingi ir įveikia net labai sunkias ligas. Kita vertus, reikia vengti žalingų įpročių, nes prie jų gana greitai priprantama ir po to laukia nepageidaujamos pasekmės.

Šaulius gali varginti kojų skausmai, todėl rekomenduojama dėvėti patogią avalynę, palepinti kojas įvairiomis procedūromis, žolelių vonelėmis. Svarbu rimtai žiūrėti į savo  sveikatą, nenumoti ranka į negalavimus ir taip bus išvengta sunkių ligų. Patartina saugotis peršalimo ligų, vengti ilgo buvimo drėgnose vietose, vengti žalingų įpročių, laikytis dienos režimo ir laiku bei saikingai maitintis.

Ožiaragių sveikatai vienas iš pagrindinių priešų gali būti šaltis ir drėgmė, todėl jiems derėtų tinkamai, atsižvelgiant į orą,  rengtis ir vengti drėgnų vietų. Dėl nervinės perkrovos  gali pasireikšti nervinio pobūdžio problemos, kurių pasekmė – įvairios odos ligos: bėrimai, alergijos ir kt. Ožiaragiai nemėgsta lankytis pas gydytojus, todėl laiku neišgydytos ligos gali sukelti rimtų problemų ateityje. Skirkite daugiau dėmesio  savo sveikatai, nervų sistemai ir kuo daugiau būkite saulės šviesoje.

Vandeniai gali susidurti su kraujospūdžio problemomis. Gali varginti  mėšlungis, padidėjęs kraujo spaudimas, širdies problemos, įvairūs nerviniai sutrikimai. Vandeniai atsainiai žiūri į savo sveikatą, dažnai persidirba, todėl juos gali kamuoti  lėtinis pervargimas, nemiga. Kraujospūdžio  problemos ir venų ligos taip pat kelia daug problemų ir alina Vandenių organizmą. Rekomenduotina laikytis dienos režimo, nealinti savęs, produktyviai ilsėtis ir gerai išsimiegoti.

Žuvys gali neišvengti  alerginių reakcijų į vaistus, įvairių peršalimo ligų, persivalgymo, imuninės sistemos nusilpimo. Jos linkusios į įvairias priklausomybes, tarp jų – ir į emocines, yra jautrios aplinkai ir  pažeidžiamos. Žuvims reikia labai atsargiai ir saikingai vartoti įvairius medikamentus, jokiu būdu nepiktnaudžiauti jais. Rekomenduojama gyventi sveikai ir aktyviai, gerti daugiau vandens, saikingai vartoti alkoholį ir atsispirti visiems žalingiems pomėgiams.

Rekomenduojami video