Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Specialistai: lietuviai suvartoja dvigubai daugiau druskos, nei reikėtų

Per dieną rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 5 gramus druskos. Tačiau, kaip teigia Maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai, lietuviai paros normą viršija dvigubai. Šį kiekį sudaro ne tik ta druska, kurią įberiame valgydami ar gamindami, bet ir esanti duonoje, salotose, pieniškose dešrelėse ir kituose maisto produktuose.

„Vienas iš būdų sužinoti, kiek druskos gauname, yra skaityti etiketę, kurioje bus nurodytas druskos kiekis 100 g., tai reikės pasiskaičiuoti. Be to, gaminant maistą namuose, reikia galvoti ir žiūrėti, kiek dedame druskos į gaminamą maistą, nes rekomenduotini 5 gramai yra vos mažiau nei arbatinis šaukštelis“, – teigia Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atstovė Ilona Drulytė.

Kitas ne mažiau sveikatai žalingas maisto priedas yra cukrus. Jo kiekis per parą turėtų būti iki 25 gramų. Tačiau, kaip ir druskos, lietuviai suvartojamo cukraus dienos normą viršija dvigubai, o tai dažniausia antsvorio, nutukimo, diabeto ir dantų ėduonies priežastis.

Daugiau apie tai, kaip išvengti sveikatos problemų ir sumažinti suvartojamos druskos bei cukraus kiekį – reportaže.

Rekomenduojami video