Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Skarlatina. Kokie jos simptomai?

Skarlatina simptomai yra neretai pasitaikantis rūpestis, internautų išreiškiamas dviem žodžiais. Klaviatūroje spustelėjus kelis mygtukus randama nemažai rezultatų. Kokie skarlatinos simptomai paprastai įvardijami?

Skarlatina paprastai serga vaikai, kurių amžius nuo 2 iki 8 metų.

1 simptomas. Karščiavimas. Kaip viršutinė riba nurodoma 40 laipsnių. Sutikite, tai nemenka temperatūra.

2 simptomas. Pykinimas, pasitaiko ir vėmimo atvejų.

3 simptomas. Skausmas (pilvo, galvos, gerklės).

4 simptomas. Liežuvis ir gomurys pasidengia tamsiai raudonais taškais.

5 simptomas. Ima berti odą. Ypač pasitaiko bėrimo kirkšnyse, pažastyse, ant kaklo. Vėliau oda gali luptis.

Apie tokius simptomus skaitoma visokiuose šaltiniuose, bet akivaizdu: nedelsiant pranešti apie problemą gydytojams yra protingiausias sprendimas, nei delsti ir spėlioti. Daugelis pridėtų, jog tai vienintelis protingas sprendimas.

Nekoks jausmas, kai vaikas serga, todėl tėvai puikiai suvokia, kad reikia pasitikėti profesionalais. Lygiai taip pat suvokia, kad privalu laikytis higienos. Juk, pavyzdžiui, sergančio vaiko kontaktas su broliu ar sese gali turėti blogų pasekmių – dar vieną susirgimą šeimoje.

Bendrieji ligos požymiai gana aiškūs, bet jie nebūtinai identiški

Šiuos simptomus būtų galima pavadinti vienais pagrindinių, ryškiausiai pastebimais. Tačiau vertėtų pridurti, jog kiekviena situacija individuali ir pernelyg drąsu teigti, jog sergant temperatūra pakyla iki 39,5 laipsnių ir skauda tik pilvą. Taip teigti būtų ne tik drąsu, bet ir melaginga. Tuo labiau atsižvelgtina, jog skarlatinos simptomai pasireiškia nevienodo amžiaus vaikams (tai jau minėta). 2 metų ir 8 metų vaikų organizmo atsparumas ligoms nėra toks pat.

Ignoruoti negalima

Skarlatina simptomai iš pirmo žvilgsnio tėra du paprasti žodžiai. Vis dėlto į juos nenumojama ranka, jie nenuleidžiami negirdomis. Juk tai itin svarbu. Ne šiaip sau sakoma, kad sveikata brangiausias turtas. Vaikus auginantys tėvai priduria, kad ir mažieji brangiausias turtas. Vadinasi, skarlatinos simptomai (ir gydymo svarba) – neginčijamai aktualūs siekiant ne tik identifikuoti, bet ir išgydyti ligą. Puiku, kad gydytojai pasiruošę padėti ir žino, kaip gydyti, kokius metodus ir medikamentus bei kokį režimą taikyti.

Kad ir kokia liga užklumpa, atsakymas – kreiptis į medikus.

Rekomenduojami video