Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Peršalę nepamirškite šaltalankio arbatos

Ar kada susimąstėte, kad šaltalankio uogelės teikia didelę naudą kiekvieno organizmui? Nesvarbu, ar mažas vaikas, ar suaugęs žmogus, tačiau kiekvienam būtina sezono metu jas valgyti.

Šaltalankiuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, antioksidantų ir baltymų. Vitamino C juose yra 9 kartus daugiau negu citrinose. Šaltalankio uogose gausu kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo. Taip pat – folio rūgšties, vitaminų B1, B2, B6 ir E. Tai vienas maistingiausių produktų.

Šaltalankį drąsiai galima naudoti, jei norite apsisaugoti nuo peršalimo, rašoma style.nv.u.

Šaltalankių arbatos receptas Jums reikės: Saujos nuplautų šaltalankio uogų (tinka šviežios arba šaldytos), cinamono lazdelės, šaukšto medaus, verdančio vandens. Į indą, iš kurio gersite arbatą, suberkite pusė saujos uogų ir jas pagrūskite, kad išbėgtų viduje esančios sultis. Užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite likusias uogas, pagardinkite medumi ir cinamono lazdele.

Rekomenduojami video