Ar kada susimąstėte, kad šaltalankio uogelės teikia didelę naudą kiekvieno organizmui? Nesvarbu, ar mažas vaikas, ar suaugęs žmogus, tačiau kiekvienam būtina sezono metu jas valgyti.
Šaltalankiuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, antioksidantų ir baltymų. Vitamino C juose yra 9 kartus daugiau negu citrinose. Šaltalankio uogose gausu kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo. Taip pat – folio rūgšties, vitaminų B1, B2, B6 ir E. Tai vienas maistingiausių produktų.
Šaltalankį drąsiai galima naudoti, jei norite apsisaugoti nuo peršalimo, rašoma style.nv.u.
Šaltalankių arbatos receptas Jums reikės: Saujos nuplautų šaltalankio uogų (tinka šviežios arba šaldytos), cinamono lazdelės, šaukšto medaus, verdančio vandens. Į indą, iš kurio gersite arbatą, suberkite pusė saujos uogų ir jas pagrūskite, kad išbėgtų viduje esančios sultis. Užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite likusias uogas, pagardinkite medumi ir cinamono lazdele.