Pasak kardiologų ir mitybos specialistų, reguliarus obuolių vartojimas teigiamai veikia širdies sveikatą.
Specialistai pažymi, kad obuoliuose gausu skaidulinių medžiagų, antioksidantų (ypač kvercetino ir flavonoidų) ir vitamino C. Šios medžiagos padeda mažinti "blogojo" cholesterolio kiekį, stiprina kraujagysles ir mažina uždegimą organizme. Ypač naudingi raudonųjų veislių obuoliai, kuriuose antioksidantų yra daugiau.
Taip pat pažymima, kad obuoliai padeda normalizuoti kraujospūdį, gerinti medžiagų apykaitą ir palaikyti sveiką svorį - visi šie veiksniai tiesiogiai susiję su širdies ligų rizika.
Taigi, paprastas ir nebrangus vaisius gali būti svarbi pavojingų ligų prevencijos dalis. Gydytojai rekomenduoja obuolius valgyti šviežius, su žievele, kuriuose yra daugiausia maistingųjų medžiagų.