Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nagų priežiūra vyrams: sveikos rankos ir nagai

Nagų priežiūra dažnai laikoma išskirtinai tik moterims aktualia tema. Vis tik pastaraisiais metais vis daugiau kalbama apie tai, kad nagais ir rankomis turi rūpintis ir vyrai. Nors vyrų nagų priežiūros rutina ir tvarka gali šiek tiek skirtis nuo moterų, tačiau principai ir praktika iš esmės yra tokie patys.

Šiame straipsnyje Nagudraugas.lt ekspertai  aptariae kai kuriuos pagrindinius vyrų nagų priežiūros aspektus, įskaitant patarimus, kaip išlaikyti nagus sveikus ir stiprius, geros higienos palaikymo strategijas ir pasiūlymus, kaip pasiekti tvarkingą išvaizdą.

Vyrų nagų priežiūros svarba

Prieš apžvelgiant konkrečias nagų priežiūros strategijas, verta akimirką pasvarstyti, kodėl ši tema svarbi vyrams. Daugelis vyrų gali manyti, kad švarių ir sveikų nagų priežiūra yra tik asmeninių pageidavimų ar estetikos reikalas. Tačiau yra keletas įtikinamų priežasčių, kodėl vyrai turėtų rimtai rūpintis nagų priežiūra.

Visų pirma, gera nagų priežiūra yra labai svarbi bendrai higienai. Per dieną mūsų rankos susiduria su daugybe mikrobų ir bakterijų, kurios lengvai kaupiasi po nagais. Jei nagai nėra švarūs ir gerai prižiūrimi, jie gali tapti kenksmingų mikroorganizmų veisykla, sukeliančia infekcijas ir kitas sveikatos problemas.

Be sveikatos problemų, nagų priežiūra gali būti svarbi ir dėl profesinių bei socialinių priežasčių. Nesvarbu, ar esate verslo profesionalas, ar paprastas darbininkas, švarūs ir prižiūrėti nagai gali padėti padaryti teigiamą įspūdį kitiems. Tai rodo, kad didžiuojatės savo išvaizda ir skiriate dėmesio detalėms.

Galiausiai nagų priežiūra gali būti svarbi savęs priežiūros ir saviraiškos dalis. Skirti laiko nagų priežiūrai gali būti paprastas, bet veiksmingas būdas parodyti sau meilę ir dėmesį. Tai taip pat gali būti būdas išreikšti savo asmeninį stilių ir kūrybiškumą per savo priežiūros rutiną.

Atsižvelgdami į šiuos privalumus, panagrinėkime keletą pagrindinių vyrų nagų priežiūros strategijų.

Sveiki ir stiprūs nagai

Pirmasis bet kokios nagų priežiūros procedūros žingsnis - užtikrinti, kad jūsų nagai būtų sveiki ir stiprūs. Tai reiškia, kad imkitės priemonių, kad išvengtumėte pažeidimų, maitintumėte nagus ir skatintumėte jų augimą:

  1. Laiku patrumpinkite ataugusius nagus.  Ilgi nagai dažniau lūžinėja ir skilinėja. Jei nagai bus trumpi ir tvarkingai pakirpti, išvengsite šių problemų. Naudokite nagams kritpti skirtas žirklutes, kad nukirptumėte nagus tiesiai skersai, o paskui nagų dilde išlyginkite nelygius kraštus. 
  2. Drėkinkite nagus ir odeles. Kaip ir rankų oda, taip ir nagai bei odelės gali tapti sausos ir trapios, jei nebus reguliariai drėkinamos. Kasdien tepkite nagus ir odeles drėkinamuoju kremu arba aliejumi, kad jie būtų minkšti ir sveiki. 
  3. Venkite aštrių cheminių medžiagų. Valymo priemonės ar tirpikliai gali susilpninti ir pažeisti nagus. Jei turite dirbti su šiomis medžiagomis, mūvėkite pirštines, kad apsaugotumėte rankas ir nagus. 
  4. Sveikai maitinkitės. Kad jūsų nagai augtų stiprūs ir sveiki, reikia tinkamai maitintis. Pasirūpinkite subalansuota mityba, kurioje gausu vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino E, biotino ir cinko, kurie yra būtini nagų sveikatai. 
  5. Venkite kramtyti nagus. Į burną gali patekti kenksmingų bakterijų ir mikrobų, be to, tai gali pažeisti nagus ir odeles. Jei nagus kramtote iš įpročio, pabandykite naudoti kartaus skonio nagų laką, kad susilaikytumėte nuo tokio elgesio.

Geros higienos palaikymas

Be sveikų nagų puoselėjimo, taip pat svarbu laikytis geros higienos, kad išvengtumėte infekcijų ir kitų sveikatos problemų: 

  1. Dažnai plaukite rankas. Reguliarus rankų plovimas yra vienas svarbiausių veiksmų tam, kad išvengtumėte mikrobų ir bakterijų plitimo. Būtinai naudokite šiltą vandenį ir muilą, kruopščiai šveiskite rankas bent 20 sekundžių. 
  2. Valykite panages. Naudokite nagų šepetėlį arba šluostės kraštą, kad reguliariai išvalytumėte po nagais. Taip pašalinsite visus nešvarumus, šiukšles ar bakterijas, kurios gali ten slėptis ir tūnoti. 
  3. Turėkite individualius nagų priežiūros įrankiu. Dalijantis nagų kirpimo žirklutėmis, dildėmis ar kitais įrankiais, gali plisti mikrobai ir bakterijos. Rekomenduojama turėti savo įrankių rinkinį ir vengti jais dalintis su kitais. 
  4. Dezinfekuokite įrankius. Jei dalijatės įrankiais arba naudojate juos kitur, reguliariai juos dezinfekuokite kruopščiai nuvalydami alkoholiu arba dezinfekuojančiu purškikliu. 
  5. Nedelsdami gydykite infekcijas. Jei pastebėjote bet kokių nagų ar odos infekcijos požymių, tokių kaip paraudimas, patinimas ar pūliai, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Šios infekcijos gali labai greitai plisti ir tapti tokio sunkumo, kad gali net prireikti antibiotikų ar kitokio rimto gydymo.

Gerai prižiūrėta išvaizda

Galiausiai, daugelis vyrų yra suinteresuoti, kad jų nagai atrodytų tvarkingai. Tam gali būti naudojamos įvairios technikos ir produktai, priklausomai nuo jūsų asmeninio stiliaus ir pageidavimų: 

  1. Pasirinkite nagų formą: Galite rinktis iš kelių skirtingų nagų formų: kvadratinės, ovalios ir smailėjančios. Apsvarstykite, kuri forma geriausiai tinka jūsų rankoms ir asmeniniam stiliui, ir naudokite nagų dild3, kad atitinkamai suformuotumėte nagus. 
  2. Padenkite nagus stiprinamuoju laku (jei norite). Nagų lakas skirtas ne tik moterims! Skaidrus stiprinamasis pagrindo sluoksnis gali b8ti blizgus arba matinis, tad jį tikrai gali rinktis ir vyrai, kad suteiktų savo nagams papildomo maitinimo. 
  3. Naudokite rankų kremą. Naudodami rankų kremą ne tik drėkinsite nagus ir odeles, bet ir padėsite rankoms išlikti švelnioms ir glotnioms. Ieškokite specialiai vyrų odai skirto kremo ir tepkite jį reguliariai visą dieną. 
  4. Apsvarstykite profesionalią nagų priežiūrą. Jei jus domina pažangesni nagų priežiūros būdai, apsilankykite profesionaliame nagų salone. Daugelis salonų dabar siūlo specializuotas paslaugas vyrams ir gali padėti pasiekti norimą išvaizdą ir rezultatą, kurio siekiate.

Nagų priežiūra yra svarbus vyrų asmeninės higienos ir priežiūros aspektas. Nepamirškite, kad nagų priežiūra yra ne tik estetikos reikalas - tai taip pat svarbi bendros sveikatos ir savęs priežiūros dalis. Taigi skirkite laiko nagų priežiūrai ir mėgaukitės daugeliu privalumų, kuriuos suteikia sveikos ir prižiūrėtos rankos.

Rekomenduojami video