Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kitąmet startuos atnaujinta Išankstinė pacientų registracijos sistema

Kitų metų pradžioje pradės veikti atnaujinta Išankstinės pacientų registracijos informacinė sistema (IPR IS) internete. Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), tai leis savarankiškai registruotis į eilę sveikatos priežiūros paslaugoms, kai konsultacijai pas gydytoją norimu laiku nėra vietų.

Įgyvendinus sistemos atnaujinimą, pacientai taip pat galės gauti informaciją apie galimybę perkelti vizitą pas gydytoją į ankstesnį laiką. Jie apie tai bus informuojami el. paštu, SMS žinute ar pranešimu mobiliojoje aplikacijoje ir galės patogiai patvirtinti registraciją. Dėl pasikeitusių aplinkybių negalintys atvykti suplanuotam vizitui pas gydytoją, galės jį vos keletu paspaudimų atšaukti.

Dar viena naujovė – registracijos puslapyje bus pateikiami priminimai, leisiantys tinkamai pasiruošti gydytojo konsultacijai: primins atlikti kraujo tyrimus, išgerti nustatytą kiekį vandens, nevalgyti prieš tyrimą ar nenaudoti tam tikrų preparatų. Ši informacija bus atsiunčiama kartu su bendru pranešimu apie sėkmingą registraciją vizitui.

Anot ministerijos, šiais technologijų laikais svarbu, kad IPR IS būtų patogu naudotis telefonuose. Į tai atsižvelgiant tikimasi, kad sukurta mobilioji aplikacija leis operatyviai ir paprastai planuoti vizitus pas gydytoją, padidins IPR sistemos patrauklumą ir paskatins ja naudotis dar daugiau pacientų.

Rekomenduojami video