Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kas ir kodėl neturėtų valgyti persimonų?

Tradiciškai šie vaisiai ant stalų pasirodo šaltuoju metų laiku. Švelnus persimonų skonis patinka daugeliui žmonių. Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad persimonų nereikėtų valgyti per daug. Taip pat svarbu prisiminti, kad ne visiems leidžiama valgyti šiuos vaisius. Apie tai išsamiau papasakojo mitybos specialistė Nuria Dianova. Ji paaiškino, kad persimonuose yra stambiųjų skaidulų, kurios gali sukelti žarnyno ligas.

Tiems žmonėms, kurie linkę į vidurių užkietėjimą, persimonų valgyti nereikėtų. Taip pat reikėtų vengti persimonų, kai yra sunkių hemorojaus paūmėjimų. Persimonai lėtina žarnyno veiklą, todėl dėl jų paūmėja šios sveikatos problemos.

Mitybos specialistas Aleksejus Kalinčevas taip pat papasakojo apie kontraindikacijas. Kalbėdamas su žiniasklaida gydytojas pažymėjo, kad persimonai sukelia virškinamojo trakto akmenligę. Tai gali būti pavojinga sveikatai ir gyvybei.

„Bezoaras susidaro dėl taninų savybių. Tai rimta patologija, kuri gali būti mirtina“, – gydytoją citavo internetinis portalas.

Žinoti.lt

Rekomenduojami video