Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip apsaugoti akis nuo pervargimo?

Šiuolaikiniame pasaulyje sunku įsivaizduoti savo kasdienybę be išmaniųjų įrenginių ir kompiuterių. Nors ir šios priemonės padeda atlikti įvairius darbus, yra ir kita pusė, kuri ne tokia ir maloni. Nuolatinis technologijų naudojimas vargina akis, todėl gali kilti problemų, kurios sutrikdo efektyvios regos veiklą.

Kokios labiausiai paplitusios akių problemos?

Vienas iš populiariausių šiuolaikinių žmonių nusiskundimų yra suprastėjęs regėjimas. Ši liga stipriai paūmėjo, kai dauguma darbų persikėlė į socialinę erdvę. Regos sutrikimus gali lemti:

·  akies obuolio defektai (akies obuolys gali būti per daug pailgas arba sutrumpėjęs)

·  krumplyno raumenų pertempimas ir nuovargis

·  lęšiuko drumstėjimas ir kietėjimas

·  pablogėjusi kraujotaka galvos smegenyse ir akių tinklainėje 

·   aplinkos poveikis, kuris gali paveikti akis žalinga linkme

·  darbo ir poilsio režimo nesilaikymas

·  ligos

·  akių traumos

·  paveldimumas

Taip pat nutinka atveju, kad reikia atlikti regos lazerines procedūras, kurios atstato akies tinklainės veiklą. Šią procedūrą saugiai ir efektyviai galite atlikti https://regoscentras.lt/regos-korekcija-lazeriu/

Kaip tinkamai prižiūrėti akis?

Tam, kad turėtumėte sveikas akis, labai svarbu laikytis keletą taisyklių, kurios gali padėti net ir sustiprinti regą. Dirbant su kompiuteriu, nuolat daryti pertraukas. Net jeigu ir mėgstate ilgai skaityti ar užsiimti viena veikla, kuri reikalauja dėmesio koncentracijos, tuomet taip pat svarbu daryti pertraukas. Geriausia ilgai žiūrėti į vieną tašką arba nedidelį plotą, pakelti akis ir pažiūrėt į tolį. Taip akys atsipalaiduoja bei pailsi akies krumplyno raumenys. Taip pat reikėtų saugoti akis nuo žalojančių saulės, nesaugių monitorių, radiacijos spindulių. Atkreipti dėmesį ir į:

·  tinkamo atstumo laikymosi tarp akių iki ekrano (arba knygos). Veikla neturi varginti ar sukelti sunkumą akims

·  saugoti akis nuo cheminių medžiagų bei dulkių

·  tinkamai išsimiegoti, nepersidirbti

·  stebėti, kad maisto racione būtų vitaminų A, E, B, C, cinko, liuteino, vario, seleno bei kitų vertingų medžiagų

Medžiaga, kuri yra naudinga akims

Mėlynių uogose yra cheminių medžiagų (junginių), kuriose randami stipriausi antioksidantai. Mėlynių uogos gali padėti norint gerinti akies kraujotaką, kovoti su ląsteles pažeidžiančiais radikalais, apsaugo akis nuo nuovargio, degeneracijos, kataraktos progresavimo ir vystymosi. Net pagerina matymą tamsoje. Mėlynių uogų ekstraktas yra laikomos vienas iš žinomiausių antioksidantų, kurie apsaugo akis nuo žalingų ir išorinės aplinkos veiksnių. Šios uogos prisideda prie aktyvaus akies vaizdo aiškumo, akių kraujotakos bei efektyvios tinklainės funkcijos. 

Deja, šiomis uogomis negalima džiaugtis visus metus, o šaldytos uogos neturi pradinio veiksmingumo, kuris yra suteikiamas su šviežiomis, todėl geriausia naudoti papildus, kurie turi mėlynių ekstratų, liuteino ir vitaminų. Akys yra vienas iš reikalingiausių jutimų, todėl nepamirškite jomis tinkamai pasirūpinti! Akių išsausėjimas ir nuovargis gali būti pirmasis signalas apie iškilusias problemas.

Rekomenduojami video