Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaGamtaKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Gamta
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ką reiškia, jei labai norisi kefyro

Kartais organizmo norai gali būti labai konkretūs. Norisi ne tik saldaus ar sūraus skonio, o labai konkretaus produkto. Jei staiga užsinori kefyro, specialistai tai sieja su galimu kalcio trūkumu. Be to, stiprus kefyro noras gali rodyti ir bakterijų disbalansą žarnyne.

Rauginti produktai padeda šiuos nukrypimus atstatyti. „Dėl didelio gyvenimo tempo, mūsų racione atsiranda vis daugiau patogių, greitai paruošiamų produktų, kurie maistingumo prasme ne visuomet būna vertingi.

Dėl to organizmas ima siųsti signalus kefyrui ar kitiems ne tik maistingiems, bet ir natūraliems produktams, kurie užtikrina sveiką mitybą“, – pranešime spaudai sako bendrovės „Pieno žvaigždės“ Mažeikių pieninės filialo vyriausioji technologė Vilma Laukytė-Staniuvienė.

Kefyras, kaip ir kiti pieno gaminiai yra kupinas baltymų, lengvai įsisavinamų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Bet kefyras turi ir išskirtinių savybių: kadangi yra fermentuotas gėrimas, jis pasižymi organizmui itin svarbiomis probiotinėmis savybėmis.

Dr. R. Petereit kefyrą, pasukas ar rūgpienį ypač rekomenduoja vasarą, nes šie fermentuoti pieno produktai puikiai gaivina

„Kiekvienas suaugęs žmogus kasdien gali drąsiai suvartoti po tris stiklines kefyro, pasukų ar rūgpienio, kad neviršytų rekomenduojamos pieno produktų normos. Žinoma, svarbu ir kokius produktus renkamės. Patarčiau atkreipti dėmesį į sudėtį, pridėtinio cukraus kiekį. Naudingiausia sveikatai bus, jeigu pasirinksite natūralų kefyrą, pasukas ar rūgpienį be jokių priedų“, – teigia dietologė.

Rekomenduojami video