Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Darbų sūkuryje nepamirškime savo sveikatos: šypseną galima susigrąžinti per vieną dieną!

Darbas veja darbą, pasibaigus rugiapjūtei, jau visai netrukus, ūkininkai į laukus skubės sėti. O paskui tikrai bus ir kitų darbų. Nuolatiniame jų sūkuryje svarbu rasti laiko pasirūpinti savo sveikata – brangiausiu turtu. Sveiki dantys lemia visavertį ir laimingą gyvenimą. Ką daryti jų netekus? Svarbu nenumoti ranka. Apie tai kalbamės su dantis implantuojančiu gydytoju Mariumi Bučinsku.

Kodėl netekus dantų verta juos implantuoti?

Kol turime nuosavus dantis, sunku įsivaizduoti gyvenimą be jų. Tačiau netekus visų ar daugumos dantų nukenčia ne tik žmogaus išvaizda, bet ir esminiai gyvenimo poreikiai: tenka pamiršti skanų, tačiau sunkiau kramtomą maistą, pavyzdžiui, atsikąsti obuolio tampa rimtu iššūkiu. O dėl prastai sukramtyto, nevisaverčio maisto dažnai atsiranda virškinimo problemų, dėl to gali sumažėti ir žmogaus darbo efektyvumas. Tai tik keletas pavyzdžių. Žmogaus organizmas yra vientisa sistema. Ją reikia branginti ir saugoti, o prireikus – gydyti.

Kaip susigrąžinti šypseną ir prarastų dantų funkcionalumą?

Žmogus, kuris neturi dantų, žino, koks tai yra didelis diskomfortas. Dantų plokštelė? Mano asmenine nuomone, tai jau atgyvenęs metodas: dažnai plokštelė krenta, spaudžia, dėl jos susilpnėja skonis. Dėl šių ir kitų priežasčių žmogus gali jausti nuolatinį diskomfortą. Pavyzdžiui, sveikus dantis turinčiam žmogui valgyti obuolį yra įprastas dalykas. Tačiau nešiojančiajam plokštelę tai nėra lengva. Tokie žmonės dažniausiai vaisių susipjausto mažais gabalėliais ir tik tada valgo, tačiau skonis dėl plokštelės vis tiek būna pakitęs. Ką daryti? Šiuolaikinė odontologija turi modernų ir patikimą sprendimą bedančiams žmonėms – dantų implantavimą. Manau, kad žmogui svarbu ir funkcionalumas, ir estetika. Abiem atvejais implantai lenkia plokšteles. Pavyzdžiui, dantų plokštelė atkuria tik apie 40–50 proc. kramtymo efektyvumo, o štai dantų implantai – visus 100 proc. Manau, kad dantų implantai atrodo ir tarnauja taip pat, o kartais net geriau, nei nuosavi dantys.

[caption id="attachment_14104" align="alignnone" width="200"]Pasak klinikos „Dantų harmonija“ vadovo gydytojo M.Bučinsko, sveiki dantys – vienas iš sveiko ir laimingo žmogaus rodiklių. Pasak klinikos „Dantų harmonija“ vadovo gydytojo M.Bučinsko, sveiki dantys – vienas iš sveiko ir laimingo žmogaus rodiklių.[/caption]

Kaip greitai galima susigrąžinti šypseną?

Klinikoje naudojame metodą, kai visi žandikaulio dantys atkuriami įsriegus dažniausiai vos keturis implantus. Tai ypač aktualu žmonėms, netekusiems daugumos ar visų dantų. Implantacijai atlikti naudojama minimali invazija. Dažniausiai implantacijos metu vieno žandikaulio dantys yra atkuriami per vieną dieną. Per savo, kaip gydytojo, patirtį išbandžiau skirtingas metodikas, jau beveik dešimtmetį naudoju tą, kuria visiškai pasitikiu.

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį, nusprendus implantuotis dantis?

Man visada svarbiausia – kokybė. Prieš procedūrą pacientas turėtų paprašyti gydytojo parodyti dantų implantų gamintojo sertifikatus. Mano nuomone, geriau rinktis ne patį pigiausią, bet kokybiškiausią variantą – tuomet gydymo rezultatu pacientas galės džiaugtis visą gyvenimą. Pavyzdžiui, švediški implantai, kuriuos naudojame klinikoje „Dantų harmonija“, turi viso gyvenimo garantiją. Jų gamintojas yra dantų implantavimo pradininkas, pasaulio implantavimo ir rinkos lyderis. Šios kompanijos patirtis implantavimo srityje siekia beveik 50 metų. Iš pirmo žvilgsnio implantai gali pasirodyti brangi investicija, tačiau, kalbant apie ilgalaikę perspektyvą, kaina nebeatrodo tokia didelė. Keliame aukščiausius reikalavimus savo darbo kokybei, todėl renkamės kokybiškas, šiuolaikiškas, tačiau patikimas ir laiko patikrintas medžiagas bei technologijas. Taip pat darbo kokybei didelę įtaką turi gydytojo patirtis ir aplinka, kurioje jis dirba.

[caption id="attachment_14107" align="alignnone" width="300"]Klinikoje „Dantų harmonija“ naudojama gydymo metodika leidžia atkurti vieno žandikaulio dantis per vieną dieną. Klinikoje „Dantų harmonija“ naudojama gydymo metodika leidžia atkurti vieno žandikaulio dantis per vieną dieną.[/caption]

Galima sakyti, kad klinikos modernumas atspindi požiūrį į gydymo kokybę. Manau, svarbu, kad pacientas visas jam reikalingas odontologijos paslaugas gautų vienoje vietoje. Todėl klinikoje teikiame visas odontologijos paslaugas ir prieš gydymą galime atlikti skaitmeninę diag- nostiką: naudojame kompiuterinę tomografiją, darome panoramines rentgeno nuotraukas. Turime modernią CAD / CAM dantų protezų laboratoriją.

Be to, esame pirmoji odontologijos klinika Vilniuje, įsigijusi „NobelProcera“ skenerį. Jis lazeriu nuskaito dantų modelį ir paverčia jį skaitmeniniais duomenimis, kurie yra siunčiami mūsų tarptautiniam sertifikuotam ir ilgametę patirtį turinčiam partneriui į JAV. Čia išfrezuojama dantų konstrukcija, kuri pašto lėktuvu siunčiama atgal į Lietuvą.

[caption id="attachment_14105" align="alignnone" width="300"]Sedacijos metu pacientas yra užmigdomas ir pabunda, kai gydymo procedūra būna baigta. Sedacijos metu pacientas yra užmigdomas ir pabunda, kai gydymo procedūra būna baigta.[/caption]

Ar yra amžiaus riba?

Klinikoje „Dantų harmonija“ naudojama implantacijos metodika tinka beveik bet kokio amžiaus ir sveikatos būklės pacientams. Vyriausiam mūsų pacientui – daugiau kaip 80 metų.

Bijoti neverta. Sedacija – išeitis bijantiems odontologo kėdės.

Taip, vis dar yra žmonių, bijančių odontologo kėdės. Be reikalo. Po implantacijos pacientai dažnai sako, kad įsivaizdavo viską gerokai baisiau, kad visai neskaudėjo, ir gailisi, kad nepasiryžo dantų implantavimui anksčiau. Todėl linkiu nedelsti ir ateiti į konsultaciją. Pirmojo vizito metu pacientas gali susipažinti su gydymo eiga, sužinoti rūpimą informaciją: atliekame išsamią diagnostiką, papasakoju apie gydymo galimybes, sudarau konkretų gydymo planą, visa tai aptariame. Bijoti skausmo neverta. Šiuolaikiniai gydymo metodai padeda jo išvengti. Pavyzdžiui, atlikdami implantavimo procedūrą galime naudoti bendrinę nejautrą – sedaciją. Tokiu atveju pacientas yra užmigdomas ir pabunda, kai gydymo procesas jau būna baigtas.

Delsimas neišsprendžia problemos, ji gali tik padidėti. Kviečiu nelikti abejingiems sau ir atvykti į konsultaciją. Tarp visų darbų raskite laiko pasirūpinti savimi.   KVIEČIAME REGISTRUOTIS Nemokamas seminaras apie šiuolaikines dantų implantavimo galimybes Seminaro dalyviams diagnostika nemokama. Seminaras vyks rugsėjo 15 d. 16 val. klinikoje „Dantų Harmonija“ Registracija telefonu : +370 610 11 222 Nemokamai padarytos  nuotraukos ir gydymo planas lieka klinikoje kaip klinikos nuosavybė. lent  

Mangirdas Juškys

Rekomenduojami video