Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar sveika valgyti grikius?

Tikriausiai daugelis pusryčiams neretai renkasi būtent grikių košę. Tačiau ar ji iš tiesų yra naudinga mūsų organizmui?

Šios grūdus primenančios sėklos padeda sumažinti uždegimines reakcijas bei LDL, blogąjį cholesterolį, o abu šie dalykai yra labai svarbūs gerai širdies sveikatai. Pagrindinė maistinė medžiaga, kuri teikia tokią naudą širdies ir kraujagyslių sistemai, yra rutinas – tai fitonutrientas ir antioksidantas, kuris padeda stabilizuoti kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje, rašo naturespath.com.

JUOSE NĖRA GLITIMO IR JIE NESUKELIA ALERGIJŲ

Nors grikius galima naudoti panašiai, kaip kviečius ar miežius, šiose sėklose natūraliai nėra glitimo, todėl jos puikiai tinka celiakijos pacientams ar grūdų netoleruojantiems žmonėms. Grikiais pakeisti įprastus grūdus su glitimu taip pat gali būti labai naudinga tiems žmonėms, kurie turi virškinimo sutrikimų, pavyzdžiui, pralaidaus žarnyno sindromą.

Grikiai MAŽINA CUKRAUS KIEKĮ KRAUJYJE

Palyginus su daugeliu grūdų, grikių yra labai žemas glikeminis indeksas – tai reiškia, kad šių angliavandenių turinys į kraujotaką yra sugeriamas po truputį, todėl organizmui energiją teikia tolygiai. Šios maistingos sėklos neleidžia cukraus kiekiui kraujyje padidėti staigiai, todėl padeda suvaldyti diabetą ir gali pagerinti insulino atsparumą.

Rekomenduojami video