Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar Galimybių pasas – saugumo garantija?

Galimybių pasas (toliau GP) – dokumentas, rodantis, kad asmuo yra pilnai pasiskiepijęs nuo „Covid-19“ infekcijos, persirgęs šia liga.

Tačiau GP neparodo  ir neatsako, ar asmuo šiandien nėra šios infekcijos nešiotojas bei ligos platintojas? Net ir persirgus, pasiskiepijus, galima ir vėl užsikrėsti viena ar kita šio viruso atmaina. O tai reiškia, kad, mums patiems nežinant, galime būti  šios ligos platintojai jau turint ir GP. O ir imunitetas persirgus ar pasiskiepijus – tik laikinas ir gan trumpas. Vieniems jis bus nuo 4 iki 6 mėn., kitiems – net iki metų ir ilgiau. Aišku tik viena – būtina skiepytis ir kaip galima greičiau visų amžiaus grupių žmonėms.  Susiformavus kad ir paviršutiniam imunitetui, žmogus susirgs lengvesne forma, jo liga truks trumpiau, išvengsime galimų komplikacijų. Ypač tas aktualu vyresnio amžiaus žmonėms. Ir kol mes nepasieksime bent 90 proc., o dar geriau 95 proc. skiepijimo populiacijos, kalbėti apie infekcijos suvaldymą nėra prasmės.

Šiandien GP suteikia teisę būti uždarose patalpose ir nedėvėti kaukių, nesilaikyti atstumų, neriboja žmonių skaičiaus ir tai yra labai blogai, nes pažeistas pats infekcijos suvaldymo modelis, apie kurį buvo taip daug kalbama ir reikalaujama laikytis. Šiandieninis sparčiai augantis susirgimų skaičius tą ir patvirtina, o Vyriausybė jau rytoj ir vėl privalės grįžti prie to, nuo ko buvo pradėjusi prieš daugiau nei metus. Juk ir vėl prabilta apie karantiną. Tačiau džinas jau išleistas iš butelio.

Šiandien vėl aktualu vengti  bet kokių žmonių susibūrimų uždarose erdvėse, vengti kontaktų, laikytis atstumų ir bendravimo etiketo, būtina prisiminti ir prisilaikyti patalpų bei asmens higienos, o bendraujant – dėvėti vienkartinio naudojimo kaukes.

Rekomenduojami video