Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
7 organizmo siunčiami signalai, kurių nereikėtų ignoruoti

Mūsų kūnas yra sudėtinga sistema, kuri suteikia mums gyvybę. Kaip ir bet kuris kitas mechanizmas, jis reikalauja tam tikros priežiūros.

Laimei, gamta aprūpino jį daugybe skirtingų signalų, kurie gali laiku pranešti apie bet kokias problemas. Nors kai kurie signalai toli gražu nėra patys akivaizdžiausi, tačiau jų nereikėtų ignoruoti.

1. Košmarai yra visiškai natūralus reiškinys, tačiau kartu su kitomis problemomis jie gali signalizuoti apie rimtas ligas. Pavyzdžiui, jei jūsų kalba ir rašysena pradeda keistis, o blogi sapnai neleidžia miegoti kiekvieną naktį, tai gali būti pirmieji Parkinsono ligos simptomai.

2. Daugelis žmonių mėgsta sūrų maistą, bet jei tai yra vienintelis dalykas, kurio trokštate, tai gali įspėti apie ligą. Naujausių tyrimų duomenimis, potraukis sūriam maistui rodo geležies trūkumą organizme.

3. Užmaršumas ir nuolatinis nuovargis dažnai priskiriami depresijai. Vis dėlto, šie simptomai taip pat gali įspėti ir apie skydliaukės problemas, todėl rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju.

4. Kai kurie žmonės gali jausti diskomfortą miego metu. Pavyzdžiui, gali šalti kojos, krėsti drebulys ar varginti dilgčiojimas. Jei pajudėjus šie simptomai neišnyksta, tai gali įspėti apie tam tikrus organizmo sutrikimus, kurių nereikėtų ignoruoti.

5. Aukštas cholesterolio kiekis kraujyje šiandien yra gana dažnas reiškinys. Remiantis naujausiais tyrimais, jaunesniems nei 45 metų žmonėms tai diagnozuojama vis dažniau. Sergantiems šia liga aplink akies rageną atsiranda baltas arba pilkas žiedas, taip pat gali šiek tiek pakisti akių spalva.

6. Nenumalšinamas troškulys pats savaime yra labai nemalonus dalykas, tačiau jis gali signalizuoti ir apie diabetą. Prieš pradėdami ieškoti diagnozės, įsitikinkite, kad jūsų racione nėra per daug sūraus ar aštraus maisto.

7. Pykčio priepuoliai nebūtinai yra jūsų charakterio savybių apraiška. Naujausi tyrimai rodo, kad depresija – tai ne tik energijos trūkumas ir liūdesio jausmas. Depresija taip pat gali pasireikšti ir pykčio priepuoliais.

Tikrai neverta užsiimti savigyda. Jei pastebėsite bet kokius neįprastus simptomus, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.  Neieškokite informacijos  internete, nes taip galite įsiteigti ligą.

Rekomenduojami video