Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
5 Matcha žaliosios arbatos privalumai sveikatai, kurių negalima ignoruoti

Matcha žalioji arbata, tradicinės japonų kultūros pagrindas, pastaruoju metu tapo sveikatos švyturiu visame pasaulyje. Kitaip nei standartinė žalioji arbata, matcha gaunama iš sumaltų sveikų arbatos lapelių, todėl joje yra didesnė maistingųjų medžiagų koncentracija. Šie sodrūs smaragdo spalvos milteliai pasižymi unikaliu sveikatai naudingų medžiagų deriniu, pagrįstu moksliniais tyrimais. Pateikiame penkias įtikinamas priežastis, kodėl matcha įtraukimas į kasdienę rutiną gali pakeisti jūsų sveikatos būklę.

1. Stipri antioksidantų galia

Viena iš labiausiai žinomų matcha savybių yra išskirtinis antioksidacinis pajėgumas, visų pirma dėl didelio kiekio katechinų - antioksidantų, kurie ypač veiksmingai kovoja su laisvaisiais radikalais. Šie laisvieji radikalai gali pagreitinti senėjimą ir padidinti lėtinių ligų, tokių kaip vėžys ir širdies ligos, riziką. Matcha, palyginti su kitomis žaliosiomis arbatomis, turi daugiau katechinų dėl to, kad jos lapai prieš derliaus nuėmimą nuspalvinami, taip pagerinant jų cheminę sudėtį. Todėl reguliariai vartojant matčą galima gerokai padidinti antioksidantų kiekį, padedantį apsaugoti ląsteles nuo oksidacinių pažaidimų.

2. Geresnė smegenų funkcija

Matcha taip pat gali pagerinti pažintines funkcijas, pagerinti dėmesio sutelkimą, reakcijos laiką ir atmintį. Taip yra iš dalies todėl, kad matcha sudėtyje yra unikalios aminorūgšties, vadinamos L-teaninu, kuri skatina atsipalaidavimą ir streso mažinimą be mieguistumo, susijusio su kitomis raminamosiomis medžiagomis. L-teaninas veikia sinergiškai su kofeinu, kurio natūraliai yra matchoje, ir subalansuotai bei ilgai didina budrumą ir dėmesį. Todėl matcha yra puikus gėrimas tiems, kuriems reikia didesnio protinio aiškumo ir susikaupimo.

3. Padidėjusi medžiagų apykaita ir svorio metimas

Matcha siejama su greitesne medžiagų apykaita ir geresniu riebalų deginimu, o abu šie veiksniai yra naudingi svorio kontrolei. Matcha sudėtyje esančių katechinų ir kofeino derinys gali padėti padidinti energijos sąnaudas ir riebalų oksidaciją, o tai reiškia, kad Jūsų organizmas kasdien sudegina daugiau kalorijų ir riebalų nei kitu atveju. Dėl šių savybių matcha yra populiarus pasirinkimas tarp tų, kurie nori numesti svorio arba palaikyti sveiką medžiagų apykaitą.

4. Širdies sveikatos gerinimas

Reguliarus matcha vartojimas taip pat gali prisidėti prie širdies ir kraujagyslių sveikatos. Tyrimai rodo, kad matcha gali padėti sumažinti MTL cholesterolio ir trigliceridų, kurie yra širdies ligų rizikos veiksniai, kiekį. Be to, matcha sudėtyje esantys antioksidantai padeda išvengti MTL cholesterolio oksidacijos - dar vieno širdies ligų rizikos veiksnio. Įtraukdami matčą į savo kasdienį režimą, galite sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, o tai gali lemti sveikesnę širdį ir ilgesnį gyvenimą.

5. Nuotaikos gerinimas

Galiausiai matcha gali turėti teigiamą poveikį jūsų nuotaikai. Žinoma, kad matcha sudėtyje esantis L-teaninas gerina nuotaiką ir padeda atsipalaiduoti. Kartu su kofeinu subalansuotai pagerėja nuotaika ir kognityvinės funkcijos, nesukeldamas nervingumo ar kritimo, susijusio su daug kofeino turinčiais gėrimais, pavyzdžiui, kava. Matcha gebėjimas stabilizuoti energijos lygį ir pagerinti dėmesio sutelkimą, kartu skatindamas ramybę, daro jį idealiu gėrimu stresui valdyti ir bendrai savijautai gerinti.

Apibendrinant galima teigti, kad žalioji arbata matcha yra ne tik malonus gėrimas, bet ir galingas sveikatos stiprintojas, kuriame gausu antioksidantų, smegenų veiklą skatinančių, medžiagų apykaitą greitinančių, širdį saugančių ir nuotaiką gerinančių medžiagų.  Ją įsigyti galite https://asmyliukava.lt Nesvarbu, ar geriate ją dėl malonumo, ar dėl sveikatos, matcha suteikia daugybę privalumų, kurie gali derėti prie bet kokio gyvenimo būdo.

Rekomenduojami video