Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Už paimtą laukinį paukštį skirta bauda

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektorė Mantė Ramanauskienė skyrė 60 eurų baudą biržiečiui R. K. Šis nutarimas dar gali būti skundžiamas.

Vyras nubaustas už tai, kad neturėdamas leidimo paėmė laukinį paukštį - pelėdą. Apie automobilyje vežamą laukinį paukštį aplinkosaugininkė sužinojo iš Bendrojo pagalbos centro. Į jį paskambino Biržų policijos pareigūnai. Vieną naktį Biržuose sustabdę automobilį policininkai salone pamatė vežamą pelėdą.

R. K. tikino, kad jis paukštį rado šalikelėje. Vyrui pasirodė, kad jis sužalotas, todėl pasiėmė. R. K. teigė, kad paukštį būtų perdavęs aplinkosaugininkams arba gyvūnų globėjams.

Paukštį apžiūrėjo aplinkosaugininkai ir veterinarijos gydytojai. Konstatuota, kad pelėda sveika. Ji paleista į laisvę.

Mantė Ramanauskienė sakė, kad įstatymai draudžia imti laukinius paukščius ar gyvūnus. Už tokį elgesį gali būti baudžiama. Ji spėja, kad biržiečio paimta pelėda galėjo būti laikinai apakinta važiuojančio automobilio, todėl nejudėjo. Vėliau ji būtų atsigavusi ir nuskridusi savo keliais.

Jei įtariama, kad paukštis ar gyvūnas yra sužeisti, reikia jo neimti, o kreiptis į gyvūnų globėjų asociaciją.

„Vienas iš pavyzdžių, kokia bėda su nelaisvėje laikytu laukiniu gyvūnu, yra netoli Parovėjos lakstanti stirnaitė. Ji neatsargi, leidžiasi glostoma. Akivaizdu, kad ją mažą kažkas augino namuose. O kai paaugusi buvo paleista į laisvę, ji nebepajėgia prisitaikyti. Gaila gyvūno“, - sakė M. Ramanauskienė.

Rekomenduojami video