Panevėžio turguje populiarėja nauja prekė – dilgėlės. Jas perka žmonės, norintys laikytis sveikesnio gyvenimo būdo.
Dilgėlių populiarumas didėja žiniasklaidai skatinant maistui rinktis ne įvežtinius, bet vietoje išaugintus augalus. Be to, ši dilginamųjų plaukelių turinti piktžolė tinka ne tik maistui, bet naudojama ir liaudies medicinoje.
„Iki šiol dar niekas neprekiavo turguje dilgėlėmis“, – pasakojo Panevėžio turgaus vadovė Aldona Janavičienė. Jas pardavinėja garbaus amžiaus moteriškė ir jauna šeima. Ryšulėlis šviežiai skintų vaistinių augalų – 50 euro centų. Kiek tokių ryšulėlių pavyksta parduoti, neaišku.
Kaip sako A.Janavičienė, dilgėles maistui geriausia skinti iki jų žydėjimo. Jų dedama į salotas, sriubas, be to, jos naudojamos kaip prieskonis gaminant maistą, maišomos su garšvomis, kurios taip pat gali būti vartojamos kaip vaistas.