Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Trepų bendruomenės dešimtmetį įamžino akmuo

Trepų kaimo bendruomenė šįvakar minėjo savo 10 metų sukaktį. Šventė praėjo kaip tikras gimtadienis: su šiltais sveikinimais, dovanomis ir dainomis.

Netoli Skaudvilės įsikūręs visai nedidelis Trepų kaimas pilnas gyvybės. Tvirta sava benduomenė, palaikomi draugiški ir glaudūs santykiai su aplinkinių kaimų bendruomenėmis ir jų nariais. Jau 10-metį gyvuojanti bendruomenė šventę pradėjo savo himnu. Vėliau renginį vedusi bendruomenės pirmininkė Jolanta Skrodenienė prisiminė kokia buvo bendruomenės pradžia.

– Bendruomenei 10 metų – nemažai. Ar pamenate nuo ko pradėjome? Neturėjome, kur susirinkti, bet vėliau gavome bendruomenės namus. Kieme užklimpdavome, bet dabar jau jis išklotas trinkelėmis. Ir labai džiaugiamės jaunomis poromis, kurios grįžo ir įsikūrė čia, – kalbėjo J.Skrodenienė, atskleisdama, kad atidengiamas akmuo, prie bendruomenės namų, ir yra puikus bendrystės simbolis.

Būtent pastarąjį akmenį iškalti patikėta ne kam kitam, o tautodailininkui Jonui Jankauskui, kuris visiems susirinkusiems juokavo, kad ne jam reikia dėkoti, o tam ūkininkui, kuris akmenį partempė iš laukų netoli Girdiškės. Jis kukliai įvardijo, kad idėja iškalti akmenį buvo visos bendruomenės, o jis tik šiek tiek jį „pragraužė“. Ant didžiulio lauko akmens tautodailininko dėka puikuojasi Trepų kaimo pavadinimas, įprasminantis bendruomenės 10 metų bendradarbiavimo, darbo ranka rankon.

Po sveikinimo kalbų, dovanėlių, padėkų įteikimo, visi susirinkusieji pakviesti į bendruomenės namus. Ten meno mėgėjų kolektyvas sudainavo kelias žinomas dainas. Vėliau visi stebėjo spektaklį „Kartą Trepų dvare“. Nors visa trupė kuklinosi, salė plojo atsistojusi, o aktorius apdovanojo plojimais ir gėlėmis.

Rekomenduojami video