Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tiesia pagalbos ranką jaunimui

„Sodžiaus meistrai“ – profesinė mokykla, kuri laikosi krikščioniškos meilės artimui idėjos. Jauni žmonės čia mokomi ne tik amato. Patys patyrę vyresniųjų meilę, supratimą, atjautą ir pagarbą, jie stengiasi dalytis tuo su kitais.

„Mokykla įkurta brolių joanitų iniciatyva, kai jie surinko vaikus iš gatvės, atsivežė į Rūdiškes, ėmė rūpintis jų sielomis, o vėliau – mokymu. Siekis duoti žmogui ne žuvį, bet meškerę aktualus ne tik socialiai remtiniems vaikams. Kuo toliau, tuo daugiau jaunuolių pas mus ateina iš normalių šeimų. Mokome amato, kuris mokykloje perduodamas per amžius patikrintu būdu – pameistrystės principu. Baigęs mokyklą jaunuolis nelieka be darbo. Gera žinoti, kad išėję iš mūsų jaunuoliai greitai stojasi ant kojų, kuria gyvenimus – turi mėgstamą darbą, namus, šeimą. Ir ypač gera žinoti, kad į gyvenimą sėkmingai kabinasi tie, kurie kažkada atėjo iš visiškos tamsos“, – pasakojo mokyklos direktorė Dalia Beigienė.

Aleksandras Panasovas ir Genadijus Zinkevičius, dailidės specialybės absolventai, baigę mokyklą, išvyko dirbti į Prancūziją. Mokykla bendradarbiauja su šios šalies profesinėmis mokyklomis.

Prieš penkerius metus Aleksandras įkūrė savo verslą. Jo įmonėje šiandien dirba 10 žmonių. Pamatęs, kad jam gerai sekasi, jo pėdomis prieš metus pasekė ir Genadijus. Buvę kurso draugai, dabar – kolegos, vienas kitam padeda.

Marta su malonumu darbuojasi virtuvėje.

„Prisiminus mokyklą, apima labai geras, šiltas jausmas. Ji man davė viską, ką šiandien turiu, kas esu dabar: savarankiškas žmogus, verslininkas. Buvau „Šv. Jono vaikų“ globotinis. Jei ne mokykla, aš nežinau, kuo šiandien būčiau. Mano gyvenimas susiklostė sėkmingai tik todėl, kad kažkas Lietuvoje mane išmokė dailidės amato. Esu dėkingas visiems, kas tuo metu dirbo ir dirba šiandien su jaunimu. Noriu pasakyti tiems, kurie dabar mokosi ar ketina mokytis: savo gyvenime gali viską pasiekti, jei tik nori. Mokykla buvo ta ištiesta ranka, kuri iš pradžių pakėlė, o vėliau – pastūmėjo eiti pirmyn. Mums iki šiol įdomu, kas naujo mokykloje“, – pasakojo Aleksandras. Kad įkurtų įmonę, jis kelerius metus dirbo samdomą darbą, taupė pinigus, įsigijo įrankių, transporto. Jo bendrovė montuoja, dengia stogus, atlieka visus medžio apdailos darbus, įrenginėja terasas, pavėsines. Užsakymų turi pakankamai, visi jie – per rekomendacijas.

Kitas mokyklos absolventas Egidijus Andriuškevičius niekada neplanavo laimės ieškoti svetur. Amatų mokykloje iš Lietuvos ir Prancūzijos meistrų jis išmoko konditerijos paslapčių. Jį ir vyresnį brolį, netekus tėvo, Vievyje augino mama. Egidijui svarbiausia buvo kuo greičiau pradėti užsidirbti duonai. „Tuomet buvo minčių ir apie darbą užsienyje, bet niekur iš Lietuvos važiuoti nenorėjau. Pasirinkau amatų mokyklą Rūdiškėse, nes ten galėjau iš karto dirbti ir užsidirbti“, – pasakojo prieš kelerius metus mokyklą baigęs E.Andriuškevičius. Per trejus metus konditerijos gudrybių jis mokėsi iš trijų meistrų: „Kiekvienais metais į mokyklą iš Prancūzijos atvažiuodavo vis kitas mokytojas. Iš kiekvieno galėjome išmokti naujų dalykų. Įstojau labai jaunas ir tada dar nesupratau, kaip man pasisekė“, – kalbėjo Egidijus. Dvidešimties jis jau turėjo specialybę, patirties ir mėgstamą darbą.

„Sodžiaus meistrai“ moko stogdengio, staliaus, konditerio, virėjo ir aplinkotvarkos darbuotojo amatų. Mokinių palyginti nedaug – į kiekvieną specialybę rudenį priimama apie 15 jaunuolių. Mokymas iš karto derinamas su praktika: dvi savaitės mokomasi klasėse, dvi savaites atliekama praktika.

www.sodžiausmeistrai.lt

Tel./faks. (8 5) 285 7010

Mob. tel. 8 615 18 620

Rekomenduojami video