Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Specialistė: tik 10 procentų naminių gyvūnų skiepijami kasmet

Nors apie 70 procentų namų valdų Lietuvoje turi bent vieną augintinį, tačiau, kaip teigia Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė, tik 10 procentų jų auginamų gyvūnų skiepijami kasmet.

uo metu LSMU Veterinarijos akademijos lektorius Vytautas Ribikauskas sako, kad didelė problema – invazinių rūšių laikymas, mat dalis tokių gyvūnų miršta dėl šeimininkų kaltės, o pabėgę jie gali sukelti grėsmę visai ekosistemai.

Tam ir yra skirta ketvirtadienį prasidedanti Europos gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos konferencija, kuri skirta dalintis patirtimi, kaip didinti žmonių atsakomybę.

Konferencijoje bus aptariamos šios temos: gyvūnų gerovė Europos Sąjungoje (ES) ir ES Gyvūnų sveikatos įstatymas; augintinių gerovės tendencijos pasaulyje; gyvūnų gerovės centrų steigimo praktika ES; gyvūnų gerovės ir veterinarijos mokslo vystymosi tendencijos; egzotiniai augintiniai, jų gerovė ir jų laikymo sukeliamos problemos visuomenei bei geriausios Europos praktikos; šunų ir kačių prekyba ES – kylančios problemos, rizikos, sprendimai.

Daugiau apie konferenciją ir gyvūnų gerovę – įraše.

Rekomenduojami video