Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Seni daiktai: išmesti negalima palikti?

Įsigijus seną sodybą ar įsikėlus į būstą neretai jame randame senų, buvusių šeimininkų gyvenimą liudijančių daiktų. Tai gali būti likę seni baldai, drabužiai ar net nuotraukos, paveikslai. Bioenergetiką išmanantys specialistai ragina nereikalingų, savo funkcijos nebeatliekančių daiktų nekaupti, mat jie ilgainiui gali pradėti slėgti, veikti net ir emocinę šeimos būklę.

Tinka prancūzų paprotys

Atsikėlus į seną sodybą ar kitokį būstą pirmiausia randame aibę rakandų, namų apyvokos daiktų, senų knygų ar kitų buvusių šeimininkų daiktų. Kaip su jais elgtis? Galbūt reikia laikytis nuomonės, kad jei esi naujakurys, viską naujai gyvenimo pradžiai reikia atsivežti savo? Senus daiktus verta pasilikti ar jų geriau atsisakyti? Bioenergetikas Eugenijus Šileika šiuo klausimu sako, kad senų daiktų pernelyg bijoti nereikia ir tvarkant naujai įsigytą būstą pataria vadovautis senu prancūzų papročiu. Prancūzai senus baldus ar kitus buities daiktus sukelia į palėpę, o jeigu ten jiems nėra vietos, seniausi baldai iškeliauja į antikvariatus ar kitas supirktuves, o už gautus pinigus perkami nauji baldai ar kitaip gerinama buitis.

Anot pašnekovo, sodyboje ar kitose valdose susiformuoja tiems žmonėms būdinga aura. Ji nebūtinai yra šviesi, lengva. Kaip žinoti, ar naujai įsigytuose namuose vyrauja gera energija? „Pirmiausia tai reikia pajausti. Jeigu pasąmonė lengvai priima ten esančią energetiką, toje vietoje jaučiamės kaip savi, tuomet viskas gerai, nieko papildomai daryti nereikia. Tačiau kartais tai pastebėti reikia laiko. Atsitinka taip, kad tik po kiek laiko atsikėlus gyventi į naują vietą padaugėja barnių šeimoje, nesutarimų. Natūralu, kad kelios kartos, gyvenusios namuose, pradeda savo sukaupta energetika veikti naujakurius. Tuomet jau būtina namus valyti. Pačiam tai padaryti sudėtinga, todėl geriau kreiptis į specialistą, kuris būtų gerai įvaldęs bioenergetiką“, – patikina E.Šileika.

Jam teko kartu su naujai įsigyto namo šeimininkais užsiimti būtent tokiu ritualu. Jo klientai tikino pastebėję, kad persikėlus gyventi į naujus namus gyvenimas pakrypo netinkama linkme. Bioenergetikas pirmiausia įvertina, ar patys žmonės nesusiduria su sunkumais, ir jei nieko neaptinka, tik tada keliauja į namus, nes būtent ten praleidžiame daugiausia laiko ir tai veikia mūsų nuotaiką, sveikatą.

Padės bičių vaško žvakės

Bioenergetikas įsitikinęs, kad paveikslai, vazos, skulptūros ir kitos puošmenos turi savitą aurą, kuri kelia jų vertę, todėl specialiai valyti nereikia. „Tokie daiktai nuo žmonių dėmesio, žvilgsnių susiformuoja aurą. O štai minkštuosius baldus (fotelius, lovas) rekomenduoju valyti. Žmogus, sėdėdamas ar miegodamas tose vietose, kuriose ilsėjosi ankstesnieji šeimininkai, ilgainiui gali perimti jų energetiką“, – pabrėžia pašnekovas. Jo teigimu, valyti tokius daiktus nėra sudėtinga. Tam idealiai tinka bičių vaško žvakės, kurios pasižymi ypatinga galia sugerti neigiamą energetiką. Bioenergetikas sako, kad ne viena šeima jau spėjo įsitikinti bičių vaško stebuklingomis galiomis: „Kilus kad ir nedideliam ginčui namuose visuomet užsidekite bičių vaško žvakutę. Ji padeda sugerti emocijas, barnis nurimsta. Su degančia žvakute galima pavedžioti aplink seną lovą, ji padės nuimti energijos perteklių.“

Naujai įsigytame būste kartais galima rasti buvusių šeimininkų daiktų. Ką su jais daryti? Bioenergetikai perspėja, kad senų daiktų rinkimas – tai kažkieno kito energijos kaupimas.

Emocijoms nuraminti – sūdytas vanduo

Neigiamai energijai išvalyti tinka ir druska. Teigiama, kad sūriame vandenyje galima išskalbti senus drabužius. Jeigu seną daiktą galima mirkyti, jį išvalyti galima ir užmerkus sūdytame vandenyje. E.Šileika turi dar vieną praktikoje naudojamą patarimą. Padažnėjus barniams galima sūdytu vandeniu išplauti grindis. „Tereikia kelių saujelių druskos kibirui vandens. Sūrus vanduo sugers neigiamas emocijas. Netgi poilsis prie jūros padeda žmonėms atsikratyti streso, įtampos“, – natūralių medžiagų veiksmingumu neabejoja bioenergetikas.

Ką daryti, jei namuose nepailsime?

Kartais tenka girdėti nusiskundimų, kad naujuose namuose žmonės neišsimiega ar nepailsi. E.Šileikos teigimu, tai dar nereiškia, kad namų sienos prisigėrusios blogos energijos. Pirmiausia reikia bandyti pakeisti miegojimo vietą, lovos padėtį ar tiesiog galvą guldyti į priešingą lovos pusę. „Vienas paprasčiausių būdų – į miegamąjį įleisti katiną ir pažiūrėti, kurioje vietoje jis susisuks vietą ilsėtis. Ten, kur jis susirango, tinkama vieta kokybiškam miegui“, – kaip atrasti gerą vietą kokybiškam poilsiui pataria bioenergetikas E.Šileika.

Senų nuotraukų geriau atsikratyti

Naujai įsigytame būste kartais galima rasti buvusių šeimininkų nuotraukų. Ką su jomis daryti, jeigu nėra galimybės jų perleisti buvusiems savininkams – išmesti, sudeginti, pasilikti? Ragana Laura Lana sako, kad nuotrauka kaip niekas kitas savyje laiko labai daug energetinės informacijos. „Senomis nuotraukomis, ypač jei jos nėra jūsų, visada rekomenduoju atsikratyti. Senų daiktų rinkimas – tai kažkieno kito energijos kaupimas. Labai svarbu suvokti, kokius jausmus jos jums sukelia“, – vadovautis intuicija pataria pašnekovė.

Pasak jos, jei nėra galimybės jų grąžinti buvusiems šeimininkams, tokias nuotraukas reikėtų išmesti arba sudeginti. „Tačiau net ir po to verta logiškai pagalvoti, kodėl šie daiktai buvo palikti. Dažniausiai šeimininkams per daug sunku juos išmesti, todėl jie pasirenka paprastesnį būdą – permeta atsakomybę tai padaryti kitiems“, – pabrėžia L.Lana.

Nekaupkite senienų

Užsisukdami buityje kartais prikaupiame daiktų, kurie ne visuomet mums reikalingi. Tai gali būti suvenyrai, seni palėpėje sukrauti dulkantys baldai, drabužiai ir t. t. Verta prisipažinti, kad tokie daiktai keliauja į sandėliukus, palėpes ar kitas vietas, tikintis, kad „galbūt kažkada prireiks“. Tačiau kuo daugiau kaupsite daiktų, ypač tų, kurie jums netarnauja ir neatlieka jokios funkcijos, tuo ilgiau namuose tvyranti energija, pašnekovės teigimu, neatsinaujins. „Jūsų asmeniniai daiktai iš savęs gali imti skleisti blogas vibracijas, pavyzdžiui, kai kiti žmonės jums jų pavydi, daiktus nužiūri, aptarinėja. Tuomet daiktai sukelia blogus jausmus, automatiškai negatyvia mintimi pakeičiate jų spinduliuojamą energiją, – nekaupti nereikalingų daiktų pataria L.Lana. – Labai teisinga tokių daiktų atsikratyti. Rekomenduoju ir namuose atlaisvinti energijos tėkmę bei blokus retkarčiais atliekant generalinę tvarką.“

Ragana L.Lana ragina nepabijoti atsikratyti ir neigiamus jausmus sukeliamomis dovanomis. Čia tereikia vadovautis savo intuicija, vidiniu balsu: „Jis niekada neapgauna ir nemeluoja. Jei daiktas jus atstumia, vadinasi, jis buvo dovanojamas su prastomis intencijomis ir jums jo nereikia.“

Auginkite vazoninius augalus

Jei norite namuose palaikyti pozityvią energiją, auginkite vazoninius augalus. Gyvi vazoniniai augalai namuose, sakoma, padeda palaikyti teigiamą energetiką. L.Lanos teigimu, svarbu suprasti, jog energija – tai gyvybė, o gyvos gėlės filtruoja negatyvią energiją. „Fengšui praktikoje tikima, kad namuose puikiai tinka orchidėjos. Jos saugo namus, transformuoja negatyvą į pozityvą. Taip pat tinka kaktusai, bambukas, rožės, levandos ir kitos gydomosios žolelės. Jos iš savęs jau pasiruošusios atlikti kilnų tikslą – gydyti, taigi, tokie augalai tikrai neskleis blogos energijos. Gyva gėlė blogos energijos skleisti negali, nes tai gyvas organizmas“, – įsitikinusi ragana L.Lana.

Rekomenduojami video