Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pernaravos miestelio šventėje pagerbti gražiausiai besitvarkantys

Šeštadienį Pernaravos miestelyje nuvilnijo pagrindinė visų metų šventė – buvo minimas 671-asis miestelio gimtadienis. Renginyje pagerbti gražiausiai sodybas besitvarkantys Pernaravos seniūnijos gyventojai. Šventėje  pramogų netrūko nei jaunam, nei vyresniam.  

Nuo pat ryto

Ryte Pernaravos Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčioje aukotos šv. Mišios už visus Pernaravos krašto žmones. Pernaraviečiai savo miestelio gimtadienį pradėjo švęsti popietę. Pernaravos mokyklos stadione buvo surengtos tradicinės sporto varžybos, kuriose jėgas išbandė stipriausi įvairių seniūnijos kaimų ir kaimelių jaunuoliai. Po visą pusdienį trukusių varžybų vyrukų laukė apdovanojimai ir dovanos, kurias įteikė Pernaravos seniūnas Artūras Gustas.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius ir Pernaravos seniūnas Artūras Gustas apdovanoja gražiai savo sodybą besitvarkančią Ireną Kunickaitę iš Langakių. Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius ir Pernaravos seniūnas Artūras Gustas apdovanoja gražiai savo sodybą besitvarkančią Ireną Kunickaitę iš Langakių. Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Susirenka daugybė„Tokie susibūrimai kaimo žmonėms labai reikalingi. Džiaugiamės, jog čia susirinko esami ir buvę pernaraviečiai, kaimyninių kaimų žmonės ir svečiai. Tokios šventės žmonėms labai reikalingos, matote, kiek daug žmonių į jas susirenka, atsipalaiduoja. Šiandien oras labai geras, tad neturime mūsų darbštuolių ūkininkų ir jų pagalbininkų, kurie pluša laukuose“, – sveikindamas susirinkusiuosius sakė Pernaravos seniūnas A. Gustas.

Beje, šventės metu seniūnas A. Gustas buvo apdovanotas prisiminimo dovana. Jam įteikta savivaldybės dovana už tai, kad seniūnas drauge su komanda atstovavo visam Kėdainių rajonui prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos iškilmėse.

Apdovanojo seniūną

„Labai malonu lankytis Pernaravos krašte. Čia turiu daug draugų, bičiulių. Malonu pasikalbėti, pasidžiaugti pasiekimais, o kartu ir bėdomis pasidalyti. Džiugu, kad Pernaravą žino ne tik mūsų rajono, bet visos Lietuvos gyventojai. Turbūt ne veltui jūsų seniūnui A. Gustui buvo suteikta garbė atstovauti savo miesteliui prezidento inauguracijoje. Ten jis nešė jūsų krašto vėliavą. Kadangi nebuvo progos seniūnui oficialiai padėkoti, šiandien aš jam įteikiu Kėdainių rajono savivaldybės dovanėlę“, –  įteikdamas dovaną sakė šventėje dalyvavęs Kėdainių r. savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Pagerbė vietinius

Šventėje pagerbti gražiausiai sodybas besitvarkantys Pernaravos seniūnijos gyventojai. Atminimo dovanos ir specialios iškabos, žyminčios, kad čia gyvena gražiausiai besitvarkančių sodybų šeimininkai, buvo įteiktos labiausiai besistengiantiems pernaraviškiams. Visus nominantus išrinko ne kas kitas, o pačios bendruomenės. Šiemet padėkos už gražiai tvarkomas sodybas atiteko Irenai Kunickaitei ir Gintarui Bagušinskui iš Langakių,  Stasei Buslienei iš Aukštdvario, Audrai ir Eugenijui Kaseliams iš Paaluonio,  Irmai ir Mindaugui Ambrazams iš Jakšių, Ugnei ir Donatui Vaiteliams iš Žostautų, Vidai ir Česlovui Sendzikaičiams iš Pelutavos, Ritai ir Sauliui Andriuškevičiams iš Pernaravos, Mantui ir Indrei Miniotams iš Rudakių.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video