Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pavojingiausi kambariniai augalai

Pagrindinė kambarinių augalų paskirtis – puošti aplinką, gryninti orą ir skleisti gerą energiją. Atrodo, kad jų teikiama nauda yra išties didelė. Tačiau ar žinote, kad kai kurie kambariniai augalai gali kelti pavojų jūsų sveikatai? Tai ypač aktualu, jei auginate mažų vaikų ar laikote naminių gyvūnų. Siūlome susipažinti su šiais pavojingais augalais.

Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į oleandrus – jei juos auginate, turbūt pastebėjote, kad ant šio augalo lapų bei žiedų dažnai būna nustipusių musių – taip yra todėl, kad šis augalas nuodingas.

Difenbachijų ir filodendrų lapai taip pat yra nuodingi, todėl gali sudirginti burnos ertmę arba sukelti kvėpavimo sutrikimus.

Kai kurie žmonės mėgsta valgyti koralinių kiauliauogių uogas. Mažas jų kiekis nėra pavojingas sveikatai, tačiau suvalgius jų daugiau gali pradėti varginti virškinimo sutrikimai.

Jei auginate fikusus, jų nepersodinėkite ir nekarpykite prie mažų vaikų, nes garuojančios šio augalo sultys gali sukelti alergiją.

Pagrindiniai požymiai, rodantys, kad apsinuodijote, yra šie: odos išblyškimas, vėmimas, kvėpavimo sutrikimai, sąmonės pritemimas ar netekimas. Esant tokiai situacijai, patariama gerti kuo daugiau vandens, išgerti aktyvuotos anglies tablečių ir kuo skubiau kreiptis į gydytoją. Jei nuodingo augalo sulčių pateko į akis, praplaukite jas vėsiu tekančiu vandeniu ir kuo skubiau vykite į ligoninę.

Jei auginate agavas ar jukas, atsiminkite, kad jų lapai labai aštrūs, todėl galite greitai susižeisti. Auginantiesiems kaktusus bei karpažoles taip pat derėtų elgtis atsargiai – jų spygliai gali įsmigti į odą ir sukelti uždegimą.

Auginantiesiems mažamečius vaikus specialistai pataria šalia jų lovų nestatyti jokių kambarinių augalų. Kad išvengtumėte negalavimų ir nelaimių, prieš įsigydami bet kurį augalą pasidomėkite, ar jis nepavojingas jūsų sveikatai. Na, o jei toks augalas jau atsidūrė jūsų namuose, laikykite jį vaikams bei gyvūnams nepasiekiamoje vietoje, o ir patys nepamirškite atsargumo.

Rekomenduojami video