Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orai: paskutinį žiemos mėnesį pasitiksime su stipresniu atšilimu

Artimiausiomis dienomis vyraus permainingi orai, o paskutinį žiemos mėnesį pradėsime su stipresniu atšilimu. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikas Tadas Kantautas.

Antradienį šiluma jau atkeliauja į Lietuvą. Dieną temperatūra pradės kilti vis sparčiau, aukščiausia bus antroje dienos pusėje. Pirmoje dienos pusėje dar daug kur snigs, gausiau – vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje. Antroje dienos pusėje kritulių jau turėtų būti mažiau, rytiniuose ir pietiniuose rajonuose kritulių, tikėtina, kad apskritai nesulauksime.

Kartu su šiluma šalį pasieks ir pavojingi reiškiniai, tokie kaip lijundra, plikledis. Pavojingiausi taps tie kelių ruožai, kurie jau yra nepadengti sniego sluoksniu. Pūs nestiprus pietų, pietvakarių vėjas, aukščiausia temperatūra bus antroje dienos pusėje, sušils iki 0 ar kelių laipsnių šilumos.

Trečiadienį šalį pasieks jau šaltesnė oro masė, todėl vėl vyraus neigiama temperatūra. Naktį daug kur numatomi krituliai, dažniausiai – nedidelis sniegas. Vietomis išliks silpnos lijundros ir plikledžio tikimybė. Temperatūra pažemės iki 1–6 laipsnių šalčio. Dieną taip pat išliks silpnai neigiama, svyruos nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio. Dieną kritulių jau bus labai nedaug, tik vietomis negausiai pasnigs.

Panašūs švelniai žiemiški orai išliks ir ketvirtadienį, naktį daug kur pašals iki 5–10 laipsnių šalčio, dieną laikysis 1–5 laipsnių šaltukas.

Rekomenduojami video